Site icon NewsIT

Κόκκινο… τηλέφωνο Μαξίμου – υπουργείων – Σε ποιους υπουργούς τηλεφώνησε ο Σαμαράς

12.08.2013 | 14:28
Κόκκινο… τηλέφωνο Μαξίμου – υπουργείων – Σε ποιους υπουργούς τηλεφώνησε ο Σαμαράς

Από νωρίς το πρωί, όπως κάθε μέρα, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν στο γραφείο του στο Μαξίμου. Και σήμερα άρχισε το... στενό πρέσινγκ στους υπουργούς του για να γίνει πράξη το «θα θέλω όλα έτοιμα στο τέλος Αυγούστου».

Τα… τηλέφωνα πήραν «φωτιά» από νωρίς το πρωί. Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τους υπουργούς που έχουν ανοιχτά μέτωπα και κρατούν… «καυτές πατάτες» στα χέρια τους ενόψει της νέας αξιολόγησης της τρόικας τον Σεπτέμβριο.

Δηλαδή οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Μιχελάκης που χειρίζονται θέματα διαθεσιμότητας, κινητικότητας και απολύσεων στο Δημόσιο.

Η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα στις 21 Σεπτεμβρίου (οι επικεφαλής, τα κλιμάκια θα έρθουν νωρίτερα), μια μέρα πριν από τις εκλογές στη Γερμανία δηλαδή και ο Αντώνης Σαμαράς έχει στείλει μήνυμα στους υπουργούς του πως θέλει να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες μέχρι τέλος Αυγούστου.

«Θέλω όσο πιο γρήγορα γίνεται το καθετί. Θέλω τα προαπαιτούμενα πολύ πιο γρήγορα από τα χρονοδιαγράμματα. Ό,τι μπορεί να είναι έτοιμο μέχρι τέλος Αυγούστου. Θέλω να είμαι δυνατός στη διαπραγμάτευση», φέρεται να έχει πει ο πρωθυπουργός στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Εξαιτίας της… τρόικας μάλιστα, ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στους υπουργούς για ολιγοήμερες διακοπές. Όποιος λείψει πρέπει να το… δηλώσει τον γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκο και να δηλώνει και ποιος θα τον αντικαταστήσει. «Απαγορεύεται» να λείψουν συγχρόνως ο υπουργός και ο αναπληρωτής του και για μεγαλύτερο διάστημα της μιας εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαμαράς προς υπουργούς: Διακοπές; Next year! «Τα θέλω όλα έτοιμα μέχρι τέλος Αυγούστου»

Υπογράφηκε η υπουργική απόφαση για την κινητικότητα – Διαβάστε την

Υπογράφηκε η σύμβαση πώλησης του ΟΠΑΠ στην EMMA DELTA!

Δουλειά ακόμα και τον Δεκαπενταύγουστο ζήτησε ο Α. Σαμαράς από τους υπουργούς

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version