Πολιτική

Κομισιόν: Πρώτα η έκθεση… προόδου, μετά το EuroWorking Group για τη δόση

Σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κουαρτέτο, με την Κομισιόν να "βλέπει" πρόοδο αλλά να στέλνει μήνυμα πως χωρίς τη θετική έκθεση των θεσμών, δόση δεν θα δούμε!

Ως τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να συγκληθεί η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup, το EuroWorking Group, για να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ και τη μεταφορά των 10 δισ. στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, επανέλαβε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Κομισιόν, οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται «σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο», ενώ έχει σημειωθεί «πρόοδος» στην εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων.

Ταυτόχρονα, διεμήνυσε πως για να είναι σε θέση να συγκληθεί το EuroWorking Group, οι θεσμοί πρέπει να συμπληρώσουν την «έκθεση συμμόρφωσης», δηλαδή την αξιολόγηση των νομοθετημένων μέτρων από το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και τις μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Φάμελλος: Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να λειτουργεί ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης – Η ευθύνη για την σύγκρουση των τρένων από το 2019 και μετά
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στην ηγεσία της δικαιοσύνης με αφορμή την υπόθεσης της τραγωδίας στα Τέμπη, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος...
Ο Σωκράτης Φάμελλος
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ