Πολιτική

Κονιόρδου: Στηρίζει το “όχι” του ΚΑΣ για την πασαρέλα της Gucci στην Ακρόπολη

Στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Έψιλον μίλησε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου. Η κ. Κονιόρδου τόνισε ότι συμφωνεί με το “όχι” του ΚΑΣ στην πασαρέλα της Gucci στην Ακρόπολη.

“Το ΚΑΣ έδωσε ομόφωνα έδωσε την γνωμοδότηση του που ήταν απορριπτική για την παραχώρηση της Ακρόπολης στην εταιρεία για παρουσίαση μόδας. Συμφωνώ απολύτως με αυτή την απόφαση. Θεωρώ ότι το μνημείο αυτό, και σύμφωνα με την γνωμοδότηση του ΚΑΣ, είναι ένα μοναδικό μνημείο.

“Όχι” του ΚΑΣ στην πασαρέλα της Gucci στην Ακρόπολη

Αυτή η παρουσίση δεν ταιριάζει με το μνημείο αυτό που είναι ίσως το μεγάλο σύμβολο όλου του Δυτικού πολιτιμού. Είναι το σύμβολο που συνδέει την Ελλάδα με την παγκόσμια κοινότητα. Συμβολίζει την δημοκρατία, την ελευθερία του πνεύματος, τον διάλογο. Εμείς οι Έλληνες οι νεότεροι οφείλουμε αυτό το σπουδαίο μνημείο να το διατηρούμε στη μεγάλη του λαμπρότητα και στο κύρος που οφείλει να έχει και το οποίο δεν συνάδει με μία παρουσίαση που έχει εμπορικό χαρακτηρα” είπε η υπουργός μεταξύ άλλων. 

Δείτε όλα όσα είπε στο βίντεο

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ