Πολιτική

Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης: Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του

- Σαρωτικές έρευνες της Αστυνομίας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας - Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης καταζητείται, μετά την χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, κατά την οποία κάλεσε σε πραξικόπημα - Άγρια καταδίωξη στην Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών το βράδυ της Παρασκευής (15.06.2018) - Κινδύνεψαν ζωές αστυνομικών

Στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας επικετρώνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Έξω από το σπίτι του υπάρχει μόνιμα περιπολικό και παράλληλα ελέγχονται όλοι οι δρόμοι που είναι δυνατόν να οδηγούν προς Ήπειρο και Στερεά Ελλάδα.

Καταδίωξη στην Εθνική οδό Αθηνών – Πατρών

Την ίδια ώρα, σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του βουλευτή για την άγρια καταδίωξη στην Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, το απόγευμα της Παρασκευής (15.06.2018).

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του Αρχηγείου, σύμφωνα με την ενημέρωση από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αιτωλοακαρνανίας, ο Μπαρμαρούσης, ο οποίος ήταν μόνος του και οδηγούσε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Volvo, δεν σταμάτησε σε σήμα της Τροχαίας και τρέχοντας με ταχύτητα τουλάχιστον 180 χιλιομέτρων με βροχή, προσπέρασε περιπολικό και διέφυγε από αυτά που τον καταδίωκαν.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο βουλευτής της ΧΑ ήταν το βουλευτικό.

Οι καταθέσεις

Με εντολή του ίδιου του Αρχηγού αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, έχουν κληθεί να καταθέσουν όλοι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση, από το Αντίρριο προς το Αγρίνιο,και των οποίων οι ζωές κινδύνεψαν, όταν ο Μπαρμπαρούσης ξέφυγε από το μπλόκο.
Επιπλέον, είναι πιθανό να εξετάσουν τις κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να εντοπίσουν διερχόμενα αυτοκίνητα πολιτών που κινδύνεψαν εκείνη τη στιγμή, και να ζητήσουν από τους οδηγούς να καταθέσουν.

Το επεισόδιο στη Βουλή

Λέξεις που δεν έχουν ειπωθεί ποτέ στο ελληνικό κοινοβούλιο βγήκαν από τα χείλη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπραρμπαρούση κατά την διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης από τη ΝΔ. Ο κ. Μπαρμπαρούσης επί της ουσίας κάλεσε σε πραξικόπημα! «Καλώ την στρατιωτική ηγεσία της χώρας», είπε, «να συλλάβει τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο, τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!».

Καταχειροκροτήθηκε

Τις δηλώσεις Μπαρμπαρούση καταχειροκρότησαν οι παρόντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, κατεβαίνοντας από το βήμα και ενω τον αποδοκίμαζαν οι συνάδελφοί του από τα άλλα κόμματα, εκείνος τους έδειχνε με το δάχτυλο και φώναξε πολλές φορές: «Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!» Νωρίτερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, απείλησε τον πρωθυπουργό και χρησιμοποίησε εκφράσεις πεζοδρομίου για τον υπουργό Αμυνας. Είπε μεταξύ άλλων: «Αλέξη Τσίπρα, είσαι άπατρις, Αλέξη Τσίπρα δεν θα σε φυλάνε πάντα διμοιρίες ΜΑΤ» και «Καμμένε να έρθεις με φουστίτσες πάνω στο μικρό μου πόνι».

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής συνόδευσαν τον συνάδελφό τους έξω από την αίθουσα και στην Ολομέλεια εμφανίστηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς ο οποίος όμως το μόνο που είπε ήταν: «Κάθε βουλευτής εδώ στην αίθουσα αυτή είναι εκπρόσωπος του Έθνους και αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων του. Δεν άκουσα τι συνέβη. Ο Πρόεδρος της Βουλής λειτουργεί με τρόπο αντιδεοντολογικό. Σας πονάει η παρουσία της φωνής των Ελλήνων εθνικιστών εντός και εκτός της Βουλής».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιτυχής η πρώτη δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης ETCS στα τρένα, παρουσία του Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Η σημερινή δοκιμή του συστήματος αυτόματης πέδησης, που παρακολούθησε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αφορούσε περιπτώσεις υπέρβασης ορίου ταχύτητας και παραβίασης κόκκινου σηματοδότη
Ο αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης 2
«Καμία συμφωνία για τυπική ή άτυπη αναστολή του διαλόγου με την Τουρκία» δηλώνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης
«Πάγια εθνική θέση η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τη συγκεκριμένη και μόνο διαφορά» υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών για το θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης συναντήθηκε με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ – Στο τραπέζι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξέφρασε τη βούληση της Ελλάδας για την προσέλκυση αμερικανικών άμεσων επενδύσεων και τεχνολογικών κολοσσών, καθώς και το ελληνικό ενδιαφέρον για αμερικανικές επενδύσεις στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης και των data centers
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Αμερικανό ΥΠΟΙΚ Σκοτ Μπέσεντ