Tους «τίτλους τέλος» της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος της Ζωής Κωνσταντοπούλου μπορεί να «έγραψε» χθες και επίσημα ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σήμερα Παρασκευή (13.11.2015) όμως στην αίθουσα της Γερουσίας διοργανώθηκε η «στρογγυλή τράπεζα της Διεθνούς Ένωση Συνταγματικού Δικαίου Αθηνών» εμπνεύσεως Γιώργου Κατρούγκαλου και απόφασης υλοποίησης Ζωής Κωνσταντοπούλου με θέμα «Το Δημόσιο Χρέος Υπό το Φως του Συνταγματικού Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου».
Μια ημερίδα στην οποία ομιλήτρια ήταν η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου και έτσι είχε την ευκαιρία, δια ζώσης και όχι μόνο μέσω facebook να εξαπολύσει μια ακόμα επίθεση κατά του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για την «μεγαλύτερη ντροπή…», όπως είπε, κατάργηση της «προσωπικής» της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής χαρακτηριστικά, αφού αναφέρθηκε στο διεθνές αντικείμενο μελέτης που έχει τύχει το προπόρισμα της Επιτροπής που πρόλαβε και εξέδωσε, λίγο πριν τις εκλογές, είπε πως «εδώ είναι και η μεγαλύτερη ντροπή (!) καθώς την παραμονή του συνεδρίου αυτού, ο Πρόεδρος της Βουλής που απουσιάζει εξέδωσε ανακοίνωση που καταργεί την Επιτροπή Αλήθειας», καταλογίζοντάς του ότι έτσι «αποφάσισε να παρεμποδίσει την έρευνά της…»
Και όξυνε την πολιτική της κριτική κατά του κ. Βούτση προσθέτοντας: «θα πρέπει να λέμε την αλήθεια. Δεν είμαστε αυτά που λέμε αλλά αυτά που κάνουμε, κρινόμαστε όλοι από την ιστορία». Μάλιστα στην πρωτολογία της, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για «σκοτεινές περιόδους», για ιδιότυπο κυνήγι μαγισσών» «φίμωσης κάθε φωνής που αποκαλύπτει και αποκωδικοποιεί αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και την ΕΕ» ενώ εμμέσως πλην σαφώς απαντώντας και στην παριστάμενη Αντιπρόεδρο της Βουλής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία είχε ως νομικός τοποθετηθεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα, της είπε «πως αυτά δεν είναι για να τα κλαίμε αλλά να τα περιφρουρούμε…».
Επίσης και στην δευτερολογία της, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχοντας δίπλα της τον καθηγητή κ. Κασιμάτη, όχι μόνο επανέλαβε την σπουδαιότητα του έργου της Επιτροπής της Αλήθειας για το Χρέος, αλλά άσκησε και την γνωστή της πολιτική κριτική σχετικά με τις «παράνομες» όπως υποστήριξε υπογραφές Προεδρικών Διαταγμάτων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και κυβερνητικών υπουργικών αποφάσεων, καταλόγισε στην Κυβέρνηση «παράκαμψη και κατάργηση της Βουλής των Ελλήνων και εμένα από Πρόεδρο της Βουλής».