Site icon NewsIT
12:33 | 20.10.17

Κοντονής για ευθανασία: Δεν θα την αποποινικοποιήσουμε!

Κοντονής για ευθανασία: Δεν θα την αποποινικοποιήσουμε!
Newsit Newsroom

Δεν αποποινικοποιείται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με συναίνεση. Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4».

Ο κ. Κοντονής αναφερόμενος στο ζήτημα της ευθανασίας, που άνοιξε μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά ξεκαθάρισε:

«Η Πολιτεία αντιμετωπίζει την ανθρωποκτονία με συναίνεση με ποινή φυλάκισης. Στον νέο ποινικό κώδικα παραμένει η ίδια ποινή. Επομένως ανεξάρτητα από τη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, όσον αφορά την ποινική αντιμετώπιση της ανθρωποκτονίας κατ’ απαίτηση, δεν θα υπάρχει διαφορετική ποινική μεταχείριση. Τουλάχιστον από την πλευρά μου δε θα εισηγηθώ κάτι διαφορετικό. Δεν θα μετακινηθώ από την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, η οποία αντιμετωπίζει την συγκεκριμένη πράξη ως ποινικά κολάσιμη, με ποινή φυλάκισης. Η κυβέρνηση δεν εξετάζει αυτό το θέμα,. «Θα γίνει δημόσια συζήτηση με αντικειμενικούς όρους. Στις προθέσεις μας δεν είναι να εισηγηθούμε κάτι διαφορετικό από αυτό που προτείνει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή, δηλαδή αυτό που ισχύει και σήμερα».

Τι είπα στον Αρχιεπίσκοπο για την αλλαγή φύλου

Όσον αφορά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο ο κ. Κοντονής εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την «ουσιαστικότατη, ιδιαίτερα ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση» που είχαν.

«Επισκέφθηκα τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να τον ενημερώσω για το τι διαλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου καθώς υπήρχε εκτεταμένη παραπληροφόρηση. Είχα διαπιστώσει πως ακόμη και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου υπήρχαν δόλιες φωνές από την αντιπολίτευση που παραπληροφορούσαν την κοινή γνώμη. Τον ενημέρωσα ότι οι διαδικασίες για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, που προβλέπονται στο νόμο είναι πολύ αυστηρές, σύνθετες και πολυεπίπεδες».

Ειδικά για τους ανήλικους, ο  Υπουργός επεσήμανε πως σύμφωνα με την καταγραφή στην Ελλάδα είναι 7-8 περιπτώσεις. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ αυστηρή, απαιτείται συναίνεση των γονέων, σύμφωνη γνώμη πολυμελούς επιστημονικού συμβουλίου, και επιπλέον δικαστική απόφαση, όπως σε όλες τις περιπτώσεις

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version