Site icon NewsIT

Κόντρα κυβέρνησης με Στουρνάρα! Του ζητούν αναλυτικά στοιχεία!

07.12.2015 | 19:29
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Εκεί που οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον Γιάννη Στουρνάρα έμοιαζαν να καλυτερεύουν εντυπωσιακά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ζητά με επιστολή του από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αναλυτική έκθεση σχετικά με το χρηματοπιστωτικό σύστημα!

Οι σχέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Γιάννη Στουρνάρα ήταν ανέκαθεν… “εκρηκτικές”. Αυτό συνέβαινε φυσικά από την εποχή που ο νυν Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά.

Οι τεταμένες σχέσεις συνεχίστηκαν και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση, αφού κανείς δεν μπορεί να λησμονήσει τις αλλεπάλληλες κλήσεις του Γιάννη Στουρνάρα από την τότε Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ούτως ώστε να καταθέσει σε Επιτροπές της Βουλής.

Ο πάγος έμοιαζε να σπάει την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε τον Γιάννη Στουρνάρα στην… έδρα του, ωστόσο η σημερινή επιστολή του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, έχει το πολιτικό της νόημα.

Η επιστολή, εκτός από τον Γιάννη Στουρνάρα, απευθύνεται επίσης στον κ. Γ. Μιχελή, Πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στον κ. Χ. Γκότση, Πρόεδρο Επιτροπής ΚΕφαλαιαγοράς, καθώς επίσης και στην κα Λούκα Κατσέλη, Πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Τι αναφέρει η επιστολή

Ο Γιάννης Δραγασάκης, αρχικά αναφέρει πως “η τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος και βρίσκεται σε φάση ολοκήρωσης”, ακολούθως παραθέτει κάποια δεδομένα, ενώ αμέσως μετά αναφέρει πως διάφορα δημοσιεύματα “επιχειρείται να καλλιεργηθεί ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα με αιτιάσεις για καθυστέρησης της διαδικασίας, ξεπούλημα σε αρπακτικά, αφελληνισμό των τραπεζών” κλπ.

Με την επιστολή αυτή, λοιπόν, ο Γιάννης Δραγασάκης ζητά και από τους τέσσερις παραλήπτες να υποβάλλουν “προς την Κυβέρνηση και τη Βουλή ειδική αναλυτική έκθεση από την σκοπιά των αρμοδιοτήτων σας, η οποία θα αξιολογεί την γενικότερη πορεία του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος από τις αρχές της κρίσης μέχρι σήμερα, θα εξηγεί τους παράγοντες που κατέστησαν αναγκαίες τις ανακεφαλαιοποιήσεις, θα περιγράφει τους όρους με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν και θα αποτιμά τα αποτελέσματά τους συνολικά, αλλά και για κάθε τράπεζα ξεχωριστά, με όρους δημόσιου συμφέροντος“. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version