Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης όταν κλήθηκε να σχολιάσει την άρνηση του Νίκου Ανδρουλάκη να ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.
«Ακούσαμε σήμερα τη συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, και ίσως είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι στα λόγια προοδευτικός, στην πράξη εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού. Και, ξέρετε, είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση που κάποιος, επειδή δεν θέλει κάτι, ψάχνει να βρει τη μία μετά την άλλη, τις πιο «ασόβαρες» θεωρώ, δικαιολογίες για να μην υπερψηφίσει ένα εμβληματικό νομοσχέδιο», είπε ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Υποστήριξε ακόμα ότι όλα όσα επικαλείται ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προβλέπονται. «Αυτό είναι η τελευταία απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι όπως πιστεύανε και όπως μας έλεγαν – και όπως κι εμείς θέλαμε- να είναι -επιτέλους- μία αξιόπιστη αντιπολίτευση για τον τόπο, μια σοβαρή εναλλακτική του προοδευτικού χώρου, αλλά είναι μία από τα ίδια.»
«Ο κ. Μαρινάκης ας μην ανησυχεί για τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ. Να τον ανησυχούν περισσότερο τα σκάνδαλα, στα οποία εμπλέκονται τα στελέχη της κυβέρνησης και η συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών με τη βούλα της εξεταστικής επιτροπής-παρωδία», απάντησε μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ.
Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ότι είναι η επιτομή του καθεστωτισμού και του πελατειακού κράτους.
Και κατέληξε: «Και με την ευκαιρία: Μήπως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, που απέφυγε ο Υπουργός Δικαιοσύνης χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τους Ποινικούς Κώδικες; Γιατί η κυβέρνηση αφήνει παράθυρο ακαταδίωκτης κακουργηματικής απιστίας μέχρι τις 30 Μαρτίου; Ποιους προστατεύει;»