Site icon NewsIT

Κόντρα με άρωμα Αργεντινής για το πολυνομοσχέδιο

05.08.2014 | 18:58
Κόντρα με άρωμα Αργεντινής για το πολυνομοσχέδιο

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τη Ν.Δ. και τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταλλάσουν πυρά με σημείο αιχμής τη δήλωση Τσίπρα πως «μακάρι η Ελλάδα να γινόταν Αργεντινή».

«Είμαι βέβαιος ότι την έχει μετανιώσει ο κύριος Τσίπρας για τη φράση αυτή» πέταξε το γάντι ο εισηγητής της Ν.Δ. Κ. Σκρέκας. «Δυστυχώς, η Αργεντινή χρεοκοπεί ξανά. Η Ελλάδα όμως δεν χρεοκόπησε, γιατί βρέθηκαν οι εταίροι που τη στήριξαν Φανταστείτε τι θα είχε συμβεί εάν δεν είχαμε κάποιον να μας δανείζει» τόνισε ο κ. Σκρέκας υποστηρίζοντας την πολιτική της κυβέρνησης για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

«Γιατί πανηγυρίζει η Ν.Δ.; Γιατί δεν της αρέσει ούτε η ιστορία της Αργεντινής, ούτε η δική μας ιστορία» αντέδρασε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης. «Η παραποίηση της ιστορίας και η εμμονή της Ν.Δ. έχει να κάνει με την προσπάθειά της να κρύψει το πραγματικό πρόβλημα, που είναι το ελληνικό πρόγραμμα. Από το 2010 εφαρμόζουμε ένα πρόγραμμα το πιο βίαιο, απότομο, βίαιου νεοφιλελευθερισμού, μείωση μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα» πρόσθεσε ο κ. Σταθάκης, τονίζοντας πως είναι δραματικά τα αποτελέσματα του ελληνικού προγράμματος.

Πυρά στην Κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο εξαπέλυσαν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από το Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εν μέσω θύελλας αντιδράσεων σε ΜΜΕ και διαφημιστική αγορά η τροπολογία για τις συγχωνεύσεις των Μέσων Ενημέρωσης

‘Αγριες κόντρες στην Βουλή για την τροπολογία για τα ΜΜΕ – Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ – Τι πήραν πίσω

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τα ΜΜΕ – Αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version