Σάββατο, 28 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Κόντρα στη Βουλή για τη ΔΕΗ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην ΔΕΗ από 1,5 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2015 έχουν εκτιναχθεί σε 3,1 εκατ. ευρώ σήμερα» υποστήριξε στην Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ Γιάννης Μανιάτης κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησής του.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης αμφισβήτησε την ορθότητα των στοιχείων, λέγοντάς του ότι «δεν ξέρω που βρίσκεται αυτά τα στοιχεία, ευτυχώς δεν είναι έτσι…» αλλά εάν και προκλήθηκε δις φορές από τον βουλευτή απέφυγε να πει σε τι ποσό ανέρχονται σήμερα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές πελατών στην ΔΕΗ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, απέδωσε την ευθύνη στις πολιτικές που ακολούθησαν οι προηγούμενων κυβερνήσεων για τις υπέρογκες ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ και αντέτεινε πως το πρόγραμμα των ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων της ΔΕΗ σε 36 δόσεις «έχει θετικά σημάδια, ανακούφισε τον κόσμο και αύξησε τα έσοδα στη ΔΕΗ κατά μισό δισ.»
Αναφορικά με την παραγωγή της ΔΕΗ είπε πως αυτή είναι σήμερα στα γύρω στο 57% και το υπόλοιπο ποσοστό που έχει ανάγκη η χώρα καλύπτεται από εξαγορές. Αυτό είπε που έχιε προκαλέσει ανησυχίες σε κάποιους είναι τα επενδυτικά σχέδια επέκτασης της ΔΕΗ στα βαλκάνια και αντιτάχθηκε για μια ακόμα φορά στα σχέδια για τη «μικρή ΔΕΗ» λέγοντας πως «οι ιδιωτικοποιήσεις είναι αποτυχημένες όταν αυτές γίνονται κάτω από τη δημοσιονομική αγχόνη, γιατί την κατάσταση της χώρας την γνωρίζουν οι επενδυτές που μειώνουν τις προσφορές τους σε σχέση με την πραγματική αξία και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν λειτουργούν ορθά οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς» Εμείς, πρόσθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και ενέργειας θέλουμε η ΔΕΗ να παραμείνει ένας ισχυρός ενεργειακής παίκτης.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε