Site icon NewsIT

Κώστας Μπακογιάννης: Η… ιπτάμενη σακούλα με σκουπίδια και όσα είπε με Ρέππα – Παπαθανασίου – video

11.02.2019 | 12:04
Μπακογιάννης Ρέππας Παπαθανασίου

Μετά τη Δήμητρα Γαλάνη, με την οποία πριν από μερικές εβδομάδες περπάτησε στους δρόμους του Κεραμικού, ο Κώστας Μπακογιάννης είχε μια ακόμη συνάντηση. Αυτή τη φορά συζήτησε για την Αθήνα που θέλει με τον Μιχάλη Ρέππα και τον Θανάση Παπαθανασίου.

Δυο άνθρωποι που έχουν υπογράψει μερικές από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές (Τρεις Χάριτες, Το δις εξαμαρτείν), κινηματογραφικές (Safe Sex, Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο) και θεατρικές (Μπαμπάδες με ρούμι, Ο Άη Βασίλης ήταν σκέτη λέρα) επιτυχίες, ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου ζουν στην Αθήνα. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αποφάσισε να κάνει μια συζήτηση μαζί τους.

Σε μια συζήτηση που τα είχε όλα, ο Κώστας Μπακογιάννης ανέπτυξε στους δυο σεναριογράφους και σκηνοθέτες το σχέδιό του για την ενοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου με το Πολυτεχνείο και το κτίριο του Ακροπόλ. Τη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτιστικού χώρου, ενός μεγάλου μουσείου,  που θα μπορούσε να αποκτήσει την αίγλη εκείνου της Ακρόπολης.

«Υπήρξαν αντιδράσεις από καθηγητές για αυτό», του είπε ο Θανάσης Παπαθανασίου. «Εντάξει.. πάντα υπάρχουν αντιδράσεις», απάντησε ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Μιχάλης Ρέππας συμπλήρωσε: «Στο μόνο που δεν υπάρχει αντίδραση είναι να ανοίξεις το παράθυρο και να αρχίσεις να πετάς λεφτά έξω».

Στην κουβέντα δεν βρήκαν πάντως και τόσο… safe έναν περίπατο στην Αθήνα. Ο Μιχάλης Ρέππας περιέγραψε την εμπειρία του στη γειτονιά του, στον Κεραμεικό, όταν μια σακούλα με σκουπίδια «έσκασε» μπροστά του από μια κυρία που την πέτασε από τον 3ο όροφο. «Ανακύκλωση γίνεται ή μας δουλεύουν;», αναρωτήθηκε.

«Η Αθήνα κάνει 9% ανακύκλωση όταν το Ταλίν κάνει 49%. Όταν ο Δήμος δεν κάνει καλά τη δουλειά του δεν πρόκειται να την κάνει ο πολίτης. Πρέπει να μπούμε και στη λογική της διαλογής στην πηγή», εξήγησε ο Κώστας Μπακογιάννης συμφωνώντας ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν.

Μίλησαν και για την ηχορύπανση και τα σημεία που χρειάζεται να πεζοδρομηθούν, για τo graffiti όπου πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί και πρόστιμα όταν χρειάζεται, για τον αντικαπνιστικό νόμο που είναι σαν να μην υπάρχει, και για τον τραγέλαφο της συναρμοδιότητας του Δήμου με άλλους φορείς σε μία σειρά από ζητήματα που θα έπρεπε εκείνος να έχει την αποκλειστική ευθύνη.

Δείτε τη συζήτηση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version