Πολιτική

Κώστας Σημίτης: Δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού η κηδεία του – Τετραήμερο πένθος

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης θα κηρυχθεί τετραήμερο πένθος για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Κυριακής (5.1.2025) ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης σε ηλικία 88 ετών.

Ο Κώστας Σημίτης βρισκόταν στην εξοχική του κατοικία στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε στο σπίτι στους Αγίους Θεοδώρους και παρέλαβε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, χωρίς σφυγμό. Έγιναν προσπάθειες ανάνηψης τόσο μέσα στο ασθενοφόρο, όσο και στο νοσοκομείο Κορίνθου, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι γιατροί ανακοίνωσαν τον θάνατό του στις 7:50 το πρωί.

Όπως έγινε γνωστό, με απόφαση της κυβέρνησης, η κηδεία του Κώστα Σημίτη θα γίνει δημοσία δαπάνη, ενώ θα αποδοθούν τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε πως θα κηρυχθεί τετραήμερο εθνικό πένθος.

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Κώστα Σημίτη εξέφρασε με δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Με θλίψη και σεβασμό αποχαιρετώ τον Κώστα Σημίτη. Τον άξιο και ευγενή πολιτικό αντίπαλο. Αλλά και τον Πρωθυπουργό που συνόδευσε την Ελλάδα στα μεγάλα εθνικά της βήματα: την ένταξη στην Ευρωζώνη και στο Ευρώ και την είσοδο της Κύπρου στην Ευρώπη. Μία προσωπικότητα η οποία, αναμφίβολα, αφήνει το δικό της αποτύπωμα στην εξέλιξη του τόπου, όλες τις τελευταίες δεκαετίες», τονίζει στη δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το ΣτΕ ακύρωσε το πρόστιμο στη ΝΔ για τη διαρροή των email των αποδήμων – Παραμένουν όμως σε Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και δύο στελέχη της ΝΔ
Λόγω μη επαρκούς αιτιολογίας ακυρώθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, τα πρόστιμα συνολικού ύψους 40.000 ευρώ που...
Συμβούλιο της Επικρατείας 2
Κωδικός – εξόρμηση στην κοινωνία: Η εντολή Μητσοτάκη και το ορόσημο της ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί αλλά και οι βουλευτές που θα βρεθούν στις περιφέρειες τους για το Πάσχα, επιδιώκουν να επικοινωνήσουν δια ζώσης στους πολίτες τις πρωτοβουλίες που προωθεί η κυβέρνηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης