Site icon NewsIT

Κώστας Σκρέκας για φυσικό αέριο: Η τελευταία πρόταση για το πλαφόν δίνει σωστό σήμα στις αγορές

19.12.2022 | 10:41
Κώστας Σκρέκας για φυσικό αέριο: Η τελευταία πρόταση για το πλαφόν δίνει σωστό σήμα στις αγορές

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο έλληνας υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, για το τελευταίο σχέδιο πρότασης για ένα ευρωπαϊκό πλαφόν στο φυσικό αέριο στα 188 ευρώ. 

Ο Κώστας Σκρέκας δήλωσε πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, που έχει στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το πλαφόν στο φυσικό αέριο, πως ««Έχουμε ήδη δηλώσει ότι η αρχική πρόταση με τιμή πλαφόν στα 275 ευρώ δεν ήταν στην πραγματικότητα πλαφόν. Oποιαδήποτε τιμή ανάμεσα στα 150 και τα 190/200 θα έχει αποτέλεσμα. Πιστεύω πως τα 188 θα δώσουν τα σωστά σήματα στις αγορές».

Επίσης δήλωσε πως «λάβαμε σαφή εντολή από τους ηγέτες μας να βρούμε μια λύση σήμερα για το πλαφόν. Είναι χρέος μας να φέρουμε εις πέρας αυτή την αποστολή. Δεν θα επιμέναμε τόσο αν δεν ήμασταν πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση για τους Ευρωπαίους πολίτες. Ελπίζω το μήνυμα αποφασιστικότητας, αλληλεγγύης και ενότητας να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας καλύτερης χρονιάς για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες».

«Είμαστε σε απόσταση αναπνοής από τη συμφωνία»

Η Ευρωπαία επίτροπος Ενέργειας δήλωσε πως μια συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του αερίου βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η συμφωνία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής. Φυσικά απαιτεί ένα πολύ ισχυρό πνεύμα συμβιβασμού απ’ όλους», δήλωσε η επίτροπος Κάντρι Σίμσον.

Πάντως μέχρι στιγμής επιφυλάξεις για το σχέδιο εκφράζει η Γερμανία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version