Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης για υπαλλήλους ΕΦΚΑ: Στο πειθαρχικό όσοι ταλαιπωρούν τον κόσμο

Για το θέμα των εκκρεμών συντάξεων και την εξυπηρέτηση των πολιτών από τον ΕΦΚΑ μίλησε το πρωί της Τετάρτης (20/10) στον ΣΚΑΪ ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Εργασίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις συντάξεις χηρείας που εκκρεμούν, επαναλαμβάνοντας ότι έχει δοθεί σχετική εντολή για την άμεση διευθέτησή τους. 

Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης διαβεβαίωσε ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 το θέμα των εκκρεμών συντάξεων θα έχει λυθεί και δεν θα υπάρχουν υπερημερίες. Εξήγησε επίσης πως αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 129.000 κύριες συντάξεις, ενώ κάθε μήνα εκδίδονται 20.000 συντάξεις και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στους επόμενους μήνες να φτάσουμε στις 30.000 το μήνα.

Σχετικά με τις 444 συντάξεις χηρείας που εκκρεμούν, επανέλαβε ότι έχει δόση εντολή στον διοικητή του ΕΦΚΑ να κλείσει το θέμα. «Δεν πρόκειται να κάνω πίσω σε αυτό», τόνισε.

Τέλος, ανέφερε ότι έχει στείλει περιπτώσεις υπαλλήλων στο πειθαρχικό επειδή ταλαιπωρούν τον κόσμο και δεν εξυπηρετούν όπως πρέπει.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι