Site icon NewsIT

Κωστής Χατζηδάκης για υποκλοπές: Δεν είχα υποπτευθεί ότι έχω τόσους πολιτικούς φίλους στις τάξεις της αντιπολίτευσης

31.07.2024 | 16:53
Κωστής Χατζηδάκης για υποκλοπές: Δεν είχα υποπτευθεί ότι έχω τόσους πολιτικούς φίλους στις τάξεις της αντιπολίτευσης

Ένα σκωπτικό σχόλιο και πέντε απαντήσεις είχε ο Κωστής Χατζηδάκης στους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα που κατά την συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής του ζήτησαν να τοιποθετηθεί σχετικά με το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές και τις παρακαολουθήσεις της ΕΥΠ.

Ο κ. Χατζηδάκης τους είπε για την υπόθεση των υποκλοπών πως «χαίρομαι καθώς  δεν το είχα υποπτευθεί ότι έχω τόσο πολλούς πολιτικούς φίλους και στις τάξεις της αντιπολίτευσης, που ενδιαφέρεστε τόσο πολύ  για την προστασία του ιδιωτικού μου χώρου. Δεν είχα υποπτευθεί πραγματικά πόσο καλοί φίλοι είστε και αυτό θα το θυμάμαι»

Απαντώντας επί της ουσίας, ο κ. Χατζηδάκης έδωσε πέντε απαντήσεις λέγοντας:  «Πρώτον. Για το συγκεκριμένο θέμα έχω τοποθετηθεί κατ’ επανάληψη στην Ολομέλεια, τρείς – τέσσερις φορές και επαναλαμβάνω τα όσα έχω πει και δεν παίρνω πίσω ούτε μισή λέξη. Δεύτερον,  ανεξάρτητα για το πως τοποθετείται κανείς για εμένα, την διαδρομή  μου, τις πολιτικές μου πράξεις και πρωτοβουλίες, προκύπτει ότι  είμαι απολύτως καθαρός και διαφανής στις ενέργειές μου. Άλλωστε εάν δεν προέκυπτε θα το είχε θέσει η αντιπολίτευση εδώ και παρά πολύ καιρό. Τρίτον, είναι ξεκάθαρο ότι εφόσον βρίσκομαι και σας μιλάω από τα κυβερνητικά έδρανα αυτό σημαίνει πως ο πρωθυπουργός με εμπιστεύεται απολύτως. Συγνώμη που σας το λέω, αλλά δεν μπορεί να προκύψει κάτι διαφορετικό. Τέταρτον, σέβομαι τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Υποθέτω, το ίδιο κάνετε και όλοι εσείς. Και πέμπτον, προφανώς, από εδώ και πέρα θα ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες και επιβεβλημένες ενέργειες».

Ο υπουργός ανέφερε ότι «εγώ δεν είμαι δικαστής  να γνωρίζω όλες τις επιμέρους δικονομικές διαδικασίες, λεπτομέρειες και στοιχεία που προέκυψαν ή δεν προέκυψαν κατά την έρευνα του Αρείου Πάγου. Επομένως, όταν θα γίνει περαιτέρω συζήτηση στην Βουλή -γιατί μου φαίνεται απολύτως φυσικό ότι με τον ένα ή το άλλο τρόπο θα γίνει συζήτηση και ειδικά με τον τρόπο που τοποθετείται η αντιπολίτευση- τότε εκεί θα μπορεί να θέσετε τα ερωτήματα αυτά στους αρμοδίους (είτε στον υπουργό Δικαιοσύνης είτε στις δικαστικές αρχές) προκειμένου να λάβετε τις σχετικές απαντήσεις». 

Στοο ερώτημα «τι έχει κάνει τόσο καιρό που γινόταν η έρευνα της δικαιοσύνης» ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι όπως «περίμενα την έρευνα του  Αρείου Πάγου και αυτή την ώρα υπάρχει ένα πόρισμα. Σέβομαι το πόρισμα αυτό και από εκεί και πέρα, όταν θα έχουμε πληρέστερη εικόνα, υπάρχουν νόμιμες οδοί που μπορεί εάν θέλει κανείς να ακολουθήσει . Αλλά ας έχουμε μια πληρέστερη εικόνα».

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως εγώ  «δεν μπορώ να σας απαντήσω γιατί δεν κλήθηκα από την εισαγγελία σε κατάθεση, έτσι έκριναν οι αρμόδιοι, όσοι έκαναν την σχετική έρευνα».

Υπογράμμισε σχετικά με το νόμιμο ή όχι των παρακολουθήσεων «έχει τοποθετηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όπως έχω τοποθετηθεί και εγώ σαφώς και σας λέω τα ίδια και σήμερα. Έχει αναληφθεί η πολιτική ευθύνη με τις αντίστοιχες παραιτήσεις και από εκεί πέρα κανείς μας δεν παραιτείται των όποιων νόμιμων δικαιωμάτων του»

Όλα τα υπόλοιπα τα οποία αναφέρατε,  είπε ο υπουργός «δεν τα κατανοώ, καθώς αυτά τα είχατε επαναλάβει και προ των εκλογών, και τότε μιλήσατε για προσπάθειες συγκάλυψης, συμμετοχή όλων εμάς των υπολοίπων» και πρόσθεσε πως «τα ίδια είχατε πει και καταλογίσει προσωπικά σε  μένα προσωπικά, αλλά αυτά όλα κρίθηκαν στις εκλογές και  εμένα με εξέλεξαν πρώτο βουλευτής την εκλογική μου περιφέρεια».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version