Πολιτική

Κοτζιάς: Ελπίζω να κάνουμε κάποια θετικά βήματα

«Ελπίζω να κάνουμε κάποια θετικά βήματα σήμερα», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στους δημoσιογράφους λίγο πριν εισέλθει μαζί με τον ομόλογό του της πΓΔΜ Νικόλα Ντιμιτρόφ και τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στην αίθουσα όπου θα λάμβανε χώρα η τριμερής συνάντηση.

Οι δυο υπουργοί έφθασαν στην αίθουσα Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών στις 10:30 ώρα Ελλάδος συνοδευόμενοι από την Αυστριακή υπουργό Εξωτερικών Κάριν Κνάισλ.

Ο κ. Κοτζιάς κάλεσε τους κ.κ. Ντιμιτρόφ και Νίμιτς, όπως και την Αυστριακή ομόλογό του, να ενώσουν όλοι μαζί τα χέρια για τη φωτογραφία και τα πλάνα μπροστά στις κάμερες, αφού προηγουμένως χαιρέτισε εγκάρδια τους εκπροσώπους του Tύπου.

kotzias dimitrov nimic vienna

Απευθυνόμενος στην κ. Κνάισλ την ευχαρίστησε για τη φιλοξενία της τριμερούς συνάντησης στο υπουργείο Εξωτερικών καθώς σήμερα βάσει του καθολικού Πάσχα είναι Μεγάλη Παρασκευή και η έδρα του ΟΗΕ στη Βιέννη είναι κλειστή.

Βάσει του προγράμματος, το μεσημέρι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σε γεύμα εργασίας.

 

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 νέες πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου