Πέμπτη, 18 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Κοτζιάς για Έλληνες στρατιωτικούς: Έχουμε διαφορετική κουλτούρα με την Τουρκία αλλά δεν είμαστε εχθροί

Κοτζιάς Μάας Τουρκία Έλληνες στρατιωτικοί
Φωτογραφία EPA

Το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης στην Τουρκία αναφέρθηκε στην κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Εξωτερικών Γερμανίας και Ελλάδας. Ο Νίκος Κοτζιάς έστειλε ακόμη ένα μήνυμα στην Τουρκία.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τόνισε πως «είναι προφανές ότι η Τουρκία έχει διαφορετική πολιτική κουλτούρα από την Ελλάδα, αλλά είμαστε εταίροι και όχι εχθροί», αναφερόμενος στο θέμα της κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Κοτζιάς: Δεν είμαστε εχθροί με την Τουρκία

Ο κ. Κοτζιάς, ερωτηθείς σχετικά κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας στο Βερολίνο, αναφέρθηκε στην υπόθεση του Τούρκου πολίτη που πέρασε παράνομα τα σύνορα και για τον οποίον ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες δικαστικές διαδικασίες και απελάθηκε. Σημείωσε ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί συμπληρώνουν τρεις μήνες κράτησης χωρίς την παραμικρή δυνατότητα δικαστικής διαδικασίας.

Νίκος Κοτζιάς και Χάικο Μάας κατά τις κοινές δηλώσεις τους στο Βερολίνο – Φωτογραφία EPA

«Είμαστε εταίροι, όχι εχθροί», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών και ανέφερε τις παραδοσιακές συνοριακές σχέσεις των δύο χωρών, στο πλαίσιο των οποίων επιλύονταν αντίστοιχα ζητήματα κατά το παρελθόν.

Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ακόμη ότι έχει κατ’ επανάληψη ενημερώσει για το θέμα τους ευρωπαίους ομολόγους του, ενώ επρόκειτο να συζητήσει την υπόθεση και με τον κ. Μάας κατά την διάρκεια του γεύματος εργασίας που θα έχουν οι δυο υπουργοί μετά τις κοινές δηλώσεις τους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις