Πολιτική

Κοτζιάς και Ακρίτα βάζουν φωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση να κατέβει η Καρυστιανού για πρωθυπουργός

Η ανάρτηση της Ελένης Ακρίτας ενόχλησε ιδιαίτερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς σημείωναν ότι το κόμμα της έχει αρχηγό

Μία αναφορά  του Νίκου Κοτζιά τον Ιούνιο του 2024 ότι θα ψήφιζε για πρωθυπουργό και την Μαρία Καρυστιανού με αφορμή  την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη, πυροδότησε  σενάρια σχετικά με την εμφάνιση της προέδρου των συγγενών και θυμάτων στην πολιτική ζωή.

Φυσικά το θέμα αυτό πήρε ακόμα μεγαλύτερη διάσταση καθώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα έσπευσε να επικροτήσει την τοποθέτηση του πρώην υπουργού λέγοντας ότι «συνυπογράφω με τα δύο μου χέρια». Η αλήθεια είναι ότι μετά τα μεγάλα συλλαλητήρια άρχισε να κυκλοφορεί  στα δημοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία ότι η Μαρία Καρυστιανού  θα κατέβαινε στον πολιτικό στίβο  ή ως υποψήφια της Πλεύσης Ελευθερίας (υποψήφια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας) μαζί με την Ζωή Κωνσταντοπούλου είτε μόνη της δημιουργώντας δικό της πολιτικό φορέα.

Κάποιοι μάλιστα υποστήριζαν ότι παράγοντες που στο παρελθόν είχαν επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ τώρα στηρίζουν την Μαρία Καριστιανού ως εναλλακτική λύση απέναντι στην κυβέρνηση. Γιατί όπως γίνεται αντιληπτό εάν η Μαρία Καρυστιανού προχωρήσει στη δημιουργία ενός πολιτικού φορέα τότε πολλά πράγματα θα αλλάξουν στον πολιτικό σκηνικό.

Οι πιο καχύποπτοι ωστόσο έλεγαν ότι το σενάριο αυτό δεν αποκλείεται να εκπορεύεται από το κυβερνητικό στρατόπεδο προκειμένου να απαξιωθεί ο αγώνας της Μαρίας Καρυστιανού ως μητέρας και να φανεί ότι, όλες οι κινήσεις της αποβλέπουν στην πολιτική της ανέλιξη.

Προς επίρρωσην του σεναρίου της δημιουργίας πολιτικού κόμματος ήρθε η προ ….δεκαμήνου δήλωση του Νίκου Κοτζιά να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον του θέματος ενώ και η τοποθέτηση της Ελένας Ακρίτας πυροδότησε ακόμα περισσότερο τις συζητήσεις.

Να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Κοτζιάς και επικεφαλής του κινήματος «ΠΡΑΤΤΩ» είχε δήλωσει ερωτηθείς για το εάν ο Στέφανος Κασσελάκης θα μπορούσε να κυβερνήσει την χώρα φυσικά θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο καθώς ο ίδιος θα ψήφιζε για πρωθυπουργό και την πρόεδρο του συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών.

«Εγώ τη Μαρία των Τεμπών την ψήφιζα για πρωθυπουργό της χώρας. Δεν θέλει, αλλά την ψήφιζα. Δεν θεωρώ τους αρχηγούς των κομμάτων καλύτερους από εκείνη. Έδωσε μια μάχη, συγκίνησε 1.300.000 κόσμο, 2,5 φορές τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και 3 φορές τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, πήγε στην Ευρώπη, μίλησε. Δεν είναι σπουδαία αυτή η κυρία;» είχε αναφέρει  μεταξύ άλλων.

Στο θέμα παρενέβη και η Έλενα Ακρίτα περιγράφοντας την κυρία Καρυστιανού ως «μια γυναίκα νέα, επιστημόνισσα, δυναμική, με την καρδιά της στη σωστή θέση». «Συνυπογράφω με τα δύο μου χέρια» ανέφερε στην ανάρτηση της  η Έλενα Ακρίτα σημειώνοντας πως «τέτοια άτομα χρειαζόμαστε για να πάει ο τόπος μπροστά. Αρκετά με τους κρατικοδίαιτους πολιτικούς που επαίρονται ότι είναι 20 και 30 χρόνια βουλευτές (μια εξ αυτών αποκάλεσε τη Βουλή των Ελλήνων «μαγαζί») δεν εργάστηκαν ποτέ στη ζωή τους κι έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα – αν την είχαν ποτέ».

Η αλήθεια είναι ότι η ανάρτηση της Ελένης Ακρίτας ενόχλησε ιδιαίτερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς σημείωναν ότι το κόμμα της έχει αρχηγό ο οποίος μάλιστα  «πρωτοστατεί στην δημιουργία του προοδευτικού μετώπου προκειμένου η χώρα να απεγκλωβιστεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανασχηματισμός: Στις 11 ανακοινώνεται η νέα κυβέρνηση - Κεφαλογιάννης στο Πολιτικής Προστασίας, Δήμας στο Υποδομών, Βορίδης στο Μετανάστευσης
Έχει «κλειδώσει» ο Πιερρακάκης στο Οικονομικών - Στο Μαξίμου από τις 9 ο πρωθυπουργός - Όλα τα ονόματα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ανανεώθηκε πριν 5 λεπτά
Προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ για την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις και κινητοποίηση για αλλαγή των δεδομένων
Από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν παραβλέπουν το γεγονός ότι την συγκεκριμένη στιγμή την κυβέρνηση την συμφέρει να εμφανίζεται ότι έχει απέναντι της ένα αντισυστημικό κόμμα απ' ότι το ΠΑΣΟΚ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ημερίδα του ΠΑΣΟΚ
Σωκράτης Φάμελλος για ανασχηματισμό: Δεν θα αλλάξει τον κατήφορο της κυβέρνησης – Προτεραιότητά μας η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι αρνητικό στις συνεργασίες. Στις 29 Μαρτίου η συνεδρίαση της ΚΕ για τη διεύρυνση του κόμματος
Ο Σωκράτης Φάμελλος
Φάμελλος: «Ο ανασχηματισμός και οι πιθανές παροχές δεν μπορούν να αλλάξουν τον κατήφορο της κυβέρνησης»
Κάνοντας έναν απολογισμό για την πρόταση δυσπιστίας της προηγούμενης βδομάδας, σημείωσε ως «επιτυχία» ότι κατάφεραν «να συνεννοηθούν με δημοκρατικό τρόπο τέσσερα κόμματα»
Σωκράτης Φάμελλος