Τετάρτη, 24 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Κοτζιάς: Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία είχε θετική συνεισφορά στην καταδίκη του αλυτρωτισμού

Κοτζιάς: Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία είχε θετική συνεισφορά στην καταδίκη του αλυτρωτισμού

Μια διαφορετική δήλωση έκανε ο Νίκος Κοτζιάς, σε σχέση με την άποψη που επικρατεί στην κυβέρνηση για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία την Κυριακή (21.01.2018).

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως το συλλαλητήριο αυτό συνέβαλε θετικά στην καταδίκη του αλυτρωτισμού που μπορεί να επιδεικνύει η ΠΓΔΜ. Ανέφερε ωστόσο πως δεν πρέπει να συνδέεται το ονοματολογικό με άλλα ζητήματα.

Από το συμβούλιο των “28” της Ε.Ε, σημείωσε επίσης πως το συλλαλητήριο εντάσσεται στα πλαίσια της ελευθερίας έκφρασης των απόψεων μέσα στην Δημοκρατία.

“Παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου η Τουρκική επέμβαση στην Συρία”

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο Τουρκικό “σφυροκόπημα” των τελευταίων ημερών στη Συρία. Το χαρακτήρισε παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Έθεσε επίσης “επί τάπητος” το ζήτημα του πως θα μπορούσε η Ε.Ε να διαμεσολαβήσει για την Συρία και για την επίλυση του Παλαιστινιακού.

Αναφέρθηκε επίσης και στις σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας και το τι πρόοδος έχει δημιουργηθεί σε αυτές.

Ο Κοτζιάς για το βέτο στο Βουκουρέστι

Ο υπουργός Εξωτερικών, ωστόσο, αναφέρθηκε και στο Βουκουρέστι και το βέτο που… δεν τέθηκε από την ελληνική πλευρά για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η δημοσιογράφος, Βούλα Κεχαγιά, ο Νίκος Κοτζιάς είπε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες το εξής: “Στο Βουκουρέστι δεν τέθηκε ποτέ βέτο από ελληνική κυβέρνηση για ένταξη Σκοπίων στο ΝΑΤΟ”.

Δείτε την ανάρτηση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις