Πολιτική

Κουμουτσάκος για Αγιά Σοφιά: Αναπόδραστος ο δηλητηριασμός των ελληνοτουρκικών σχέσεων

«Το θέμα δεν είναι ελληνοτουρκικό, είναι παγκόσμιο και διεθνές, αλλά είναι αναπόδραστος ο δηλητηριασμός των ελληνοτουρκικών σχέσεων», τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος για την Αγιά Σοφιά.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα είναι αναγκαία «η ισχυρή ενότητα των Ελλήνων γύρω από τις σταθερές εθνικές θέσεις, η ισχυρή διπλωματική δράση της χώρας σε όλα τα επίπεδα με αύξηση και ενίσχυση συμμαχιών και δράσεων και η επιχειρησιακή ετοιμότητα».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «η Δύση πρέπει να κινηθεί πολύ πιο έντονα από αυτό που είδαμε τις τελευταίες ώρες, οι αντιδράσεις αυτές είναι το πρώτο βήμα και πρέπει να ενισχυθούν». Όπως παρατήρησε, χώρες, «όπως η Ελλάδα, η Γαλλία και άλλα κράτη οφείλουν να μπουν στην πρώτη γραμμή μιας διεθνούς πολιτικής αποτροπής της Τουρκίας από το να ταράξει την περιοχή ακόμα περισσότερο, οδηγώντας σε πολύ δύσκολες ατραπούς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Τα Εξάρχεια δεν είναι άβατο ανομίας ούτε δυστοπία βίας» απαντά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στα «πυρά» της αντιπολίτευσης
«Διαλύσαμε πιάτσες εμπορίας ναρκωτικών, εξαρθρώσαμε σπείρες και τελικά παραδώσαμε τα Εξάρχεια στους κατοίκους, στους επαγγελματίες και στους επισκέπτες τους»
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΠΑΣΟΚ σε Χρυσοχοΐδη για απαγόρευση συναυλιών στα Εξάρχεια: «Ξεκάθαρη ομολογία αδυναμίας να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων και των περιουσιών τους»
«Αποδοχή αποτυχίας που δεν μπορεί να κρυφτεί από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα», χαρακτήρισε η Χαριλάου Τρικούπη τις αναφορές Χρυσοχοΐδη
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ