Πολιτική

Κουμουτσάκος για Ερντογάν: Προκαλεί αμφιβολίες

Με επίθεση στην κυβέρνηση σχολίασε ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, τα όσα είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγες ώρες πριν φτάσει στην Αθήνα.

Ο Ερντογάν επανέλαβε, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, την πάγια θέση του για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης. Τα όσα είπε προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης. Αλλά και εκείνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε για ερωτήματα και αμφιβολίες σχετικά με την προετοιμασία της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου.

«Η συνέντευξη του Τούρκου Προέδρου προκαλεί έντονο προβληματισμό. Ελπίζουμε να μην αποδειχθεί αρνητικό πρόκριμα για τη σημερινή επίσκεψή του στη χώρα μας» τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, σε δήλωσή του.

Κουμουτσάκος: Ο Ερντογάν διαβρώνει τις διμερείς σχέσεις

«Η επιμονή στην αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στο Αιγαίο και σε ολόκληρη την περιοχή της Αν. Μεσογείου, καθώς και οι υποδείξεις προς την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη, διαβρώνουν τις προσπάθειες βελτίωσης των διμερών μας σχέσεων» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

Και επιτέθηκε στην κυβέρνηση αφήνοντας αιχμές για την προετοιμασία της επίσκεψης. «Η συνέντευξη Ερντογάν δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα και αμφιβολίες για το πως έχει προετοιμαστεί η επίσκεψη αυτή από την κυβέρνηση και το υπουργείο των Εξωτερικών».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου