Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Κουμουτσάκος για Σκοπιανό: “Λύση μόνο με την αλλαγή του Σκοπιανού Συντάγματος”

Κουμουτσάκος για Σκοπιανό: “Λύση μόνο με την αλλαγή του Σκοπιανού Συντάγματος”

Το μεσημέρι της Τρίτης (30.01.2018) ο Γιώργος Κουμοουτσάκος συναντήθηκε με τον Μάθιου Νίμιτς για να συζητήσουν για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.

Λίγο αργότερα, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Η ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Νίμιτς, δυστυχώς, δεν αμβλύνει τις ανησυχίες μας.  Γι αυτό και κρίνουμε σκόπιμο να επαναλάβουμε την ξεκάθαρη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Η λύση πρέπει να είναι ενιαία και αδιαίρετη και να προβλέπει: 

Πρώτον, την εξάλειψη κάθε μορφής αλυτρωτισμού από τη γειτονική χώρα.
 
Δεύτερον, αποδεκτή από τους Έλληνες ονομασία. 
 
Και τρίτον, την υιοθέτησή της για όλες τις χρήσεις και από όλους.

Είναι προφανές ότι μόνη εγγύηση για όλα αυτά είναι η αλλαγή του Σκοπιανού Συντάγματος».

Δείτε φωτογραφίες από την συνάντηση

Δείτε στο βίντεο όλα όσα ο κ. Κουμουτσάκος

Εάν δε τα λύσουμε όλα πακέτο, πριν μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, αφήνοντας όλα τα υπόλοιπα να υλοποιηθούν στη συνέχεια, θα έχει χαθεί για την Ελλάδα το κεκτημένο του Βουκουρεστίου.

Ντόρα Μπακογιάννη: “Αν δεν τα λύσουμε όλα πακέτο θα έχει χαθεί για την Ελλάδα το κεκτημένο του Βουκουρεστίου”

Λίγο αργότερα, η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε ένα tweet για το Σκοπιανό, υποστηρίζοντας και εκείνη μία λύση – πακέτο! “Εάν δε τα λύσουμε όλα πακέτο, πριν μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, αφήνοντας όλα τα υπόλοιπα να υλοποιηθούν στη συνέχεια, θα έχει χαθεί για την Ελλάδα το κεκτημένο του Βουκουρεστίου” έγραψε.

Αυτή την ώρα ο Μάθιου Νίμιτς πραγματοποιεί γεύμα εργασίας με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ενώ την Τετάρτη (31.01.2018) θα βρίσκεται στα Σκόπια για συνομιλίες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις