Πολιτική

Κουμουτσάκος: Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα “θερμό” επεισόδιο

Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν επανέλαβε ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο. Αν και όπως είπε, οι επιθέσεις στο πρόσωπό του είναι ελληνική υπόθεση!

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι η συσσωρευμένη ένταση τόσων μηνών διευρύνεται και εξαπλώνεται γεωγραφικά. Δεν παραμένει εστιασμένη σε ένα σημείο. «Στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η Τουρκία, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι παρανοήσεις, εσφαλμένες εκτιμήσεις ή ανθρώπινα λάθη θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάποιο επεισόδιο», σημείωσε μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (18.04.2018) στο Thema Radio.

«Η αντιμετώπιση της τουρκικής στρατηγικής πάντως δεν μπορεί να γίνει με επικοινωνιακές κορώνες εσωτερικής καύσης και κατανάλωσης, αλλά με στοχευμένες – αποτελεσματικής ενέργειες και ουσιαστική διπλωματική δράση», συμπλήρωσε.

Κουμουτσάκος: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας

Μιλώντας για το περιστατικό στους Φούρνους και τις προκλητικές δηλώσεις από πλευράς Τουρκίας, ο κ. Κουμουτσάκος, είπε: «Οι ίδιες οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, ανεξάρτητα εάν τα γεγονότα στα οποία αναφέρονται ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, συνιστούν από μόνες τους προκλητική και απαράδεκτη ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων.

[read4more]

Γίνονται δε ακόμα πιο προβληματικές, καθώς ήλθαν λίγο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Γιλντιρίμ – Τσίπρα την οποία η κυβέρνηση έσπευσε ευκολόπιστα και με ερασιτεχνική αφέλεια να θεωρήσει ως κίνηση και εκκίνηση αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας.

Εμείς επαναλαμβάνουμε τη σταθερή και αμετακίνητη θέση μας: “Γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο δεν υπάρχουν».

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να υποστηρίζει αυτή την εθνική θέση, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την απαράδεκτη τουρκική στάση. «Οφείλει να αναλάβει άμεσα κάθε διπλωματική δράση σε όλα τα απαιτούμενα επίπεδα, διεθνώς και διμερώς. Η ασαφής, θολή και αμήχανη στάση που επέδειξε μέχρι τώρα στην υπόθεση των Φούρνων, είναι κατώτερη της σοβαρότητας των γεγονότων», σημείωσε.

Μόνο εμείς μπορούμε να… βρίζουμε τον Καμμένο

Σε ερώτηση σχετικά με το τουρκικά σχόλια εναντίον του Έλληνα υπουργού Άμυνας, ο Γιώργος Κουμουτσάκος είπε ότι… δικαίωμα να βρίζουν τον Πάνο Καμμένο έχουν μόνο οι Έλληνες πολιτικοί!

«Δεν είναι αποδεκτές οι προσβολές που εκτοξεύονται εναντίον οποιουδήποτε  δημοκρατικά εκλεγμένου Έλληνα Υπουργού, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Δεν επιχαίρω γι’ αυτές. Αντιθέτως θυμώνω και θλίβομαι. Η κριτική στις πράξεις τα λάθη ή την αμετροέπεια του κ. Καμμένου είναι αποκλειστικά ελληνική υπόθεση. Κρίνεται από τον ελληνικό λαό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη για τα Τέμπη - Τα επόμενα βήματα
Τα κόμματα, αφού  μελετήσουν τα περιγραφόμενα  μπορούν να καταθέσουν στην Ολομέλεια αίτηση με 30 τουλάχιστον  υπογραφές βουλευτών για την σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής
Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη 3
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3