Site icon NewsIT

Κουρουμπλής: Τι είπε για το ενδεχόμενο παραίτησής του

14.09.2017 | 11:25
Κουρουμπλής: Τι είπε για το ενδεχόμενο παραίτησής του

Καλύτερα είναι σήμερα τα πράγματα όσον αφορά στην ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο κ. Κουρουμπλής, απαντά και για το ενδεχόμενο παραίτησής του λέγοντας ότι θέτει τον εαυτό του στην διάθεση του πρωθυπουργού.

«Θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού» είπε στα Παραπολιτικά 90,1  ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής ερωτηθείς για το εάν σκέφτηκε την παραίτηση μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2» στη Σαλαμίνα και την πρόκληση πετρελαιοκηλίδας.

Λίγο μετά την επίσκεψή του στις περιοχές του επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα, ο υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε τη βεβαιότητα του πως σε 20-25 μέρες δεν θα υπάρχει καμία αρνητική εικόνα.

«Η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται. Ήδη σε σχέση με χθες, σήμερα υπάρχει διαφορά. Χωρίς υπερβολές η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική» είπε.

Σημείωσε πως γίνεται μια γιγαντιαία προσπάθεια για την απορρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα και έχουν επιστρατευθεί τρεις ειδικές εταιρίες που ειδικεύονται σε τέτοια ζητήματα.

Αναφορικά με τη στεγανοποίηση του βυθισμένου πλοίου είπε πως έχει επιτευχθεί σε ποσοστό 99,9%.

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες περί μη τήρησης των κανόνων ασφάλειας στο δεξαμενόπολοιο είπε πως “όλα ελέγχονται. Η εντολή που έδωσα είναι πως τα πάντα ελέγχονται. Και σε μένα δημιουργεί κάποιες απορίες όλη η διαδικασία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version