Πολιτική

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας έχει πάρει “ντοκτορά” στην εξαπάτηση

Την σημασία της προσωπικής συμμετοχής στους αγώνες, με ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, θέλησε να αναδείξει σε συνέντευξή του ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. Παράλληλα αναφέρθηκε και στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, που διεξάγεται στις 21-22-23 Σεπτέμβρη στο πάρκο Τρίτση στο Ίλιον,

Παράλληλα τόνισε πως ο “κατήφορος” του Αλέξης Τσίπρα δεν έχει πάτο, έχει “λόξα” με την εξουσία ενώ έχει πάρει και… ντοκτορά στην εξαπάτηση των λαϊκών στρωμάτων.

“Η γη θα γίνει κόκκινη, όμως γι’ αυτό χρειάζεται το ΚΚΕ, η ενίσχυση της δύναμής του παντού, χρειάζεται και η προσωπική συμμετοχή στους αγώνες, το μέλλον δεν θα ‘ρθει από μονάχο του αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς, όπως έγραψε ο Βλ. Μαγιακόφσκι και είναι το κεντρικό σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή” υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Η συνέντευξη του στην Real News, “άνοιξε” με ερώτηση που αφορούσε στον πολιτισμό, με τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, να αναφέρει πως ο Πολιτισμός αντιμετωπίστηκε από τα κόμματα είτε ως μέσο προπαγάνδας, είτε αξιοποιήθηκε για να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο, προσθέτοντας ότι το δεύτερο “το είχαμε και εμεις ως κόμμα, όμως αποφασίσαμε ότι δεν θα είναι πλέον μέσο επαφής”.

“Ο κατήφορος δεν έχει πάτο”

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει τις πιο βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές και γι’ αυτό “τον κρατούν και τον στηρίζουν”.

Είπε ότι “ο κατήφορος του Τσίπρα δεν έχει πάτο”, και ότι ο πρωθυπουργός έχει “λόξα με την εξουσία”, προσθέτοντας ότι “για να διατηρήσει την καρέκλα του και για να δικαιολογήσει το ψέμα και την απατεωνιά, έγραψε το άρθρο ‘ψέματα έλεγε ο Παπανδρέου;'”

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο αιώνας μας θα είναι αιώνας νικηφόρων λαϊκών επαναστάσεων που θα αποφύγουν, μελετώντας την πείρα, λάθη του παρελθόντος, χωρίς ταυτόχρονα να αποσιωπήσει το γεγονός ότι οι εποχές είναι δύσκολες με ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ιδιαίτερα στην περιοχή μας που είναι ‘στο μάτι του κυκλώνα’ με ελλοχεύοντα τον κίνδυνο περιφερειακής ή γενικευμένης πολεμικής σύρραξης.

Για την Κορεάτικη χερσόνησο: Ο καπιταλισμός είναι γεμάτος συγκρούσεις

Αναφέρθηκε στην ένταση που επικρατεί στην Κορεατική Χερσόνησο και στην σύγκρουση ισχυρότατων συμφερόντων εκεί, σημειώνοντας “ο καπιταλισμός είναι γεμάτος συγκρούσεις και οι λαοί είναι στη γωνία”.

Κάλεσε σε υπέρβαση της μοιρολατρίας και της απογοήτευσης, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τις πράξεις του σπέρνει την απογοήτευση, υπενθύμισε τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ, αλλά και την απόφαση του Κόμματος, παρά το όποιο κόστος, “να μην πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες” και να “μην ακολουθήσουμε τα χνάρια όλων των απατεώνων και όσων πούλησαν ψεύτικες ελπίδες στον ελληνικό λαό”.

Ερωτηθείς για την “μαύρη βιομηχανία του θεάματος” με απλήρωτους εργαζόμενους, είπε ότι το ΚΚΕ θα πιέσει στην κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος και στήριξης των διεκδικήσεων των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι και το ΚΚΕ πέρασε δύσκολες στιγμές, όμως δεν άφησε κανέναν εργαζόμενο στα ΜΜΕ του Κόμματος απλήρωτο ή χωρίς την αποζημίωσή του, ενώ υπήρξαν εργαζόμενοι μέλη του Κόμματος που εθελοντικά προσέφεραν μέρος της αποζημίωσής τους στο Κόμμα.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

Αναφέρθηκε στις μεγάλες εκδηλώσεις που ετοιμάζει το ΚΚΕ ενόψει των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, μεταξύ των οποίων συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής στις 18 Οκτωβρίου με συμφωνικά έργα σοβιετικών συνθετών και πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση στις 26 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή από τις οποίες ξεχωρίζει το μεγάλο αφιέρωμα στα 80 χρόνια από την γέννηση του Μ. Λοϊζου στο οποίο θα πάρουν μέρος όσοι ερμηνευτές τραγούδησαν συνθέσεις του.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άκης Σκέρτσος: 6 πολιτικές + 4 προτεραιότητες για τα άτομα με αυτισμό
«Εργαζόμαστε για να φτάσουμε σε εκείνη τη μέρα που κάθε άνθρωπος με αναπηρία θα είναι ορατός, θα μπορεί να βρίσκεται στο σχολείο, στην κοινότητα, στην κοινωνία, χωρίς να χρειάζεται να απολογείται για το ποιος είναι» λέει ο υπουργός Επικρατείας
Ο Άκης Σκέρτσος
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Σταδιακά, ο μόνος αριθμός που θα πρέπει να γνωρίζουμε θα είναι ο προσωπικός αριθμός»
«Όσοι έχουν βγάλει νέες ταυτότητες, δεν θα χρειαστεί να ξαναβγάλουν, είτε έχουν είτε δεν έχουν προσωπικό αριθμό. Στην αρχή θα αναγράφεται στην ταυτότητα για να τον θυμόμαστε», εξήγησε ο υπουργός Διακυβέρνησης
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή