Πολιτική

Κουβέλης: Δεν ξέρουμε πότε ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς μας

- «Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει με σαφήνεια τον χρόνο θα γίνει η απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών μας» - «Ο Ερντογάν επιδιώκει να εξασφαλίσει θέση στην Κυπριακή ΑΟΖ» - «Είμαστε υπερ της ειρήνης αλλά θα κάνουμε τα πάντα για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας»

«Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει με σαφήνεια τον χρόνο θα γίνει η απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών μας», ανέφερε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία μιλώντας για απαράδεκτη κράτηση. Είπε ακόμα ότι «απέρριψαν πρόταση, σε αντίθεση με αυτό που η Ελληνική ανεξάρτητη Δικαιοσύνη έπραξε που άφησε ελευθέρους τους δύο Τούρκους που είχαν συλληφθεί στην Κυλλήνη και επίσης αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε Τουρκία αυτός που παραβίασε σύνορα και εισήλθε Καστανιές». «Δείτε» είπε ο κ. Φώτης Κουβέλης «τις δύο τεράστιες διαφορές με την απονομή της Δικαιοσύνης σε Ελλάδα και Τουρκία» σημειώνοντας ότι «όλοι έχουμε γίνει κοινωνοί των δηλώσεων Ερντογάν, δεν αποκαλύπτω κάποιο μυστικό, ότι θα μπορούσε να κάνει βήματα στην τουρκική Δικαιοσύνη να ρυθμιστεί το θέμα αν η Ελλάδα έμπαινε στην λογική διαπραγμάτευσης – ανταλλαγής με Τούρκους που έτυχαν χορήγησης ασύλου».

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε σχέση με το θέμα της παράνομης κράτησης των δύο ελλήνων στρατιωτικών μας ανάφερε ότι «η χώρα μας δεν σταματά να αναδεικνύει το θέμα, ασκεί πιέσεις σε θεσμοθετημένα όργανα ΕΕ ναι ΝΑΤΟ και Αμερική. Θα παρακολουθήσατε και τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και οι πιέσεις συνεχίζονται».

Σχετικά με το εάν έχει κάποια εκτίμηση για το πότε η Τουρκία θα απελευθερώσει τους δύο στρατιωτικούς μας είπε ακόμα ότι «Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σαφήνεια για τον χρόνο απελευθέρωσης, και η κράτηση έχει ενταχθεί στην εθνικιστική απαράδεκτη πολιτική του Ερντογάν εν όψει εκλογών». Πρόσθεσε ότι: «Δεν θα σταματήσει την κυμαινόμενη ένταση, εκείνο που επιδιώκει και ανεξάρτητα αποτέλεσμα θέλει να εξασφαλίσει είναι ένα πεδίο με δήθεν αμφισβητούμενα ζητήματα, ώστε να μπορεί να είναι η Τουρκία παρούσα περιοχή κυπριακής ΑΟΖ, αυτό τους απασχολεί».

Στο πλαίσιο αυτό της αμφισβήτησης που επιδιώκει η Άγκυρα ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής  είπε πως «Οι Συνθήκες, είναι συγκεκριμένες, όπως η συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων καθώς και το Διεθνές Δίκαιο. Η χώρα μας είναι υπέρ της ειρήνης και της συνεργασίας για την ειρήνη στην περιοχή. Αυτό δεν  μπορεί όμως να λειτουργεί σε βάρος των θέσεών μας και με ότι έχει να κάνει με την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, είναι συντεταγμένες σε αυτή  την προσπάθεια, έχουν πολύ καλή δομή και είναι ενισχυμένες για να λειτουργούν ως  αποτρεπτική  δύναμη. Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα 8 χρόνια της κρίσης των Μνημονίων, είναι εξαιρετικά μειωμένος. Και προσπαθούμε να αξιοποιούνται τα πάντα  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό είναι και οι αποφάσεις για την αναβάθμιση των F – 16».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης έκανε αυτές τις αναφορές μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου για τις ΕΠΕ όπου κατέθεσε τροπολογία σχετικά με την δυνατότητα επέκτασης του στρατολογικού ευεργετήματος της  οριστικής απόλυσης από τις ΕΔ μετά από 3μηνη υπηρεσία σε όλους τους γιούς και αδελφούς θυμάτων ή τραυματιών από τρομοκρατική ενέργεια.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Βαρύ πένθος για τον Χρήστο Στυλιανίδη που έχασε τη μητέρα του - Η συγκινητική ανάρτηση του υπουργού Ναυτιλίας
«Όλα όσα με έμαθες με το απλό και σεμνό σου παράδειγμα δεν μου τα έμαθαν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια του κόσμου όπου με έστειλες» συγκινεί ο υπουργός Ναυτιλίας
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης στην Ολομέλεια της Βουλής
Παύλος Μαρινάκης: Τον ελληνικό λαό εμπαίζουν εκείνοι που παρουσιάζουν ως «αποκάλυψη» κάτι που έχει απαντηθεί πριν από έναν χρόνο στη Βουλή
«Κόμματα έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς εργαλειοποίησης και παραπληροφόρησης για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη από μία εθνική τραγωδία»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές για τη Σύνοδο του Λονδίνου: Στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 6ης Μαρτίου οι όποιες δεσμευτικές αποφάσεις με τη συμμετοχή της Ελλάδας
Εκεί, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει τη θέση της Ελλάδας ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για την άμυνά της
Το Μέγαρο Μαξίμου
Νίκος Παπαθανάσης κατά ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη: Εργαλειοποιούν και παραποιούν την πραγματικότητα πάνω στο τραγικό δυστύχημα
«Το τραγικό αυτό δυστύχημα δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης» επισημαίνει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης σε συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή