Site icon NewsIT

Κόβει τα “φτερά” ο Κλάους – Γιατί χαρακτήρισε ενοχλητικούς Έλληνες υπουργούς

03.09.2016 | 10:14
Κόβει τα “φτερά” ο Κλάους – Γιατί χαρακτήρισε ενοχλητικούς Έλληνες υπουργούς

Ξεκάθαρο μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου έστειλε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ σημειώνοντας πως δεν αλλάζει η συμφωνία σχετικά με όσα ακούγονται για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο κ. Ρέγκλινγκ έδωσε τέλος σε όσα ακούγονται στην Ελλάδα περί μείωσης του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα κάτω από το 3,5% του ΑΕΠ για το 2018, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η συμφωνία δεν αλλάζει.

Ο επικεφαλής του Μηχανισμού σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα αναφέρει πως ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα συμφωνήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και ήταν πολύ σαφής συμφωνία.

Σημειώνει επίσης πως δεν βλέπει να υπάρχει καμία διάθεση – προφανώς από πλευράς δανειστών – να αλλάξει αυτή η συμφωνία, υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν θα ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας, να αμφισβητήσει δηλαδή τη συμφωνία του 2015.

Αναφορικά με το ελληνικό χρέος, παρέπεμψε στο Eurogroup, αλλά σημείωσε πως αν και το ΔΝΤ θα προτιμούσε να ληφθούν μέτρα νωρίτερα, κάτι τέτοιο δεν θα ήταν σωστό προκειμένου οι δανειστές να έχουν μία σωστή εικόνα για τις πραγματικές ανάγκες της Ελλάδας.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν για τον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, χαρακτηρίζοντας ενοχλητικές τις δηλώσεις ορισμένων υπουργών που αμφισβητούν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Έσπευσε ωστόσο να διευκρινίσει πως αυτές οι δηλώσεις δεν προέρχονται ούτε από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Τέλος, στη συνέντευξή του ο Κλάους Ρέγκλινγκ επεσήμανε πως το πρόγραμμα στην Ελλάδα πρέπει να εφαρμοστεί ως έχει προκειμένου η Ελλάδα να βγει στις αγορές το 2017, σημειώνοντας με νόημα πως το 2018 τα λεφτά τελειώνουν.

 

Tags:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version