Τουλάχιστον αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογου, σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση είχε συμφωνία με τον Καλογρίτσα. Είπε επίσης ότι είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά ΜΜΕ.
Μιλώντας στον 9,84 και απαντώντας στην ερώτηση αν θεωρεί ότι ο κ. Καλογρίτσας είναι κατασκεύασμα της προηγούμενης κυβέρνησης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Όχι, όπως είναι όλοι οι επιχειρηματίες οι οποίοι είναι υπεράνω κυβερνήσεων. Ο κ. Καλογρίτσας ευνοήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, προφανώς συνήψε μια συμμαχία και με την τωρινή κυβέρνηση, αλλά αυτή η συμμαχία δεν ήταν τόσο ισχυρή, ώστε να κερδίσει τους αντιπάλους».
«Προσωπική μου άποψη είναι ότι εάν ο κ. Καλογρίτσας ήταν εναντίον της σημερινής κυβέρνησης, θα είχε πάρει κατά πάσα πιθανότητα την άδεια, διότι θα είχε βρεί τα χρήματα για να την πάρει» τόνισε και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έδειξε ότι δεν καθοδηγούσε το παιχνίδι, έβαλε κάποιους όρους και έχασε παίζοντας με αυτούς ακριβώς τους όρους.
Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη πως «φυσικά και είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά Μ.Μ.Ε. Όταν η κυβέρνηση έχει όλα τα μέσα εναντίον της, όταν φτιάχνεται ένα καινούργιο τηλεοπτικό τοπίο, θέλει να έχει και κάποια ΜΜΕ, φιλικά προσκείμενα».
Πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει ότι είναι κανείς ικανοποιημένος από την εξέλιξη με τις τηλεοπτικές άδειες και πως η κυβέρνηση δεν πέτυχε το στόχο της που ήταν να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο με έναν σταθμό που δεν θα την πολεμούσε. Σημείωσε μάλιστα ότι προφανώς η κυβέρνηση είχε ως στόχο να υπάρξει στο τηλεοπτικό τοπίο και έναν σταθμός που να μην είναι τόσο φανατικός της πολέμιος.
«Το πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι ότι το αντίθετο μέτωπο συνασπίστηκε εναντίον της και έγινε όλη αυτή η αντιπαράθεση με τα πόθεν έσχες και το πόθεν έσχες του κ. Καλογρίτσα, μια αντιπαράθεση από την οποία έχασε η κυβέρνηση. Από την άλλη πλευρά, στο θεσμικό επίπεδο, νομίζω ότι η κυβέρνηση βγαίνει κερδισμένη γιατί έπαιξε με τους κανόνες, δηλαδή οι ίδιοι οι κανόνες οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα».
Αναφερόμενος στις δηλώσεις του αρμόδιου Επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ τόνισε πως τον ενοχλεί που (όπως είπε και ο Επίτροπος) δυο Έλληνες ευρωβουλευτές τον έχουν ενημερώσει για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και θα ζητήσει να μάθει τα ονόματά τους, αν και υποψιάζεται που ανήκουν. Χαρακτήρισε εξωθεσμικό αυτό που έγινε και πως αν ο Έτινγκερ ήθελε γνώμη για το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα, θα έπρεπε να απευθυνθεί σε ευρωβουλευτές που μετέχουν στην αρμόδια Επιτροπή που ασχολείται με το ΜΜΕ.
«Ρώτησε ο κ. Εντιγκερ την ελληνική κυβέρνηση αν επιθυμεί να πάρει τη γνώμη του; Πως τα λέει όλα αυτά, τη στιγμή μάλιστα που είναι δεδομένο ότι τα ΜΜΕ και η λειτουργία τους, αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα των εθνικών κυβερνήσεων; Πλάκα κάνουμε τώρα, δεν ξέρει ο κ. Έτινγκερ ότι 3 από τις 4 τηλεοπτικές άδειες τις πήραν άνθρωποι και συγκροτήματα που αντιπαρατίθενται με την κυβέρνηση; Ποιό πρόβλημα πλουραλισμού βλέπει; Εδώ υπάρχει σαφέστατη σκευωρία εναντίον της κυβέρνησης, δηλαδή μάλλον Έλληνες χρησιμοποιούν τον επίτροπο Έτινγκερ για να χτυπήσουν την ελληνική κυβέρνηση», συμπλήρωσε.
«Όπως διαμορφώνεται το τοπίο μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα, θα έπρεπε να υπάρχει και καμία φιλοκυβερνητική άποψη, δεν υπάρχει θέμα πολιτικού πλουραλισμού, κανείς δεν βγήκε από τον διαγωνισμό, λόγω πολιτικών απόψεων. Αντίθετα ο διαγωνισμός έγινε με βάση ποιός είχε τα περισσότερα χρήματα και τα περισσότερα χρήματα δεν τα έχουν ούτε οι αγρότες, ούτε οι εργάτες», είπε επίσης.