Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Κουβέλης: Δεν συναινώ στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

“Η Δημοκρατική Αριστερά δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε διαδικασία συναλλαγής με την κυβέρνηση για την απόσπαση κομματικού οφέλους” ξεκάθαρισε ο Φώτη Κουβέλης κατά την έναρξη εργασιών του Συνέδριου της ΔΗΜΑΡ τονίζοντας ότι “Δεν θα συμβάλλουμε στην παράταση αδιέξοδων πολιτικών, όπως αυτές που ακολουθούντα”.

Με αφορμή την προεδρολογία των τελευταίων εβδομάδων και την εμπλοκή του ονόματος του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κατέστησε σαφές ότι δεν θα συναινέσει στη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

“Η αλλαγή πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση προϋποθέτει αλλαγή κυβέρνησης. Το σημερινό κυβερνητικό σχήμα, δεν θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει προοδευτική πολιτική” επισήμανε και πρόσθεσε

“Η Δημοκρατική Αριστερά σέβεται τους θεσμούς, αλλά η πολιτική σταθερότητα δεν ταυτίζεται με την συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Είναι η πολιτική αυτή που προκαλεί την κοινωνική αποσταθεροποίηση, είναι η πολιτική αυτή που ωθεί τα πράγματα σε πολιτική αλλαγή. Η εξάντληση της τετραετίας από τη σημερινή κυβέρνηση δεν εγγυάται την αλλαγή των ασκούμενων πολιτικών”.

Στο πλάισιο αυτό ο κ. Κουβέλης ανέφερε “λέμε ναι στην αλλαγή κυβέρνησης για την αλλαγή πολιτικών σε προοδευτική κατεύθυνση, με σταθερή την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και ρεαλιστική προσέγγιση των δυνατοτήτων” και υπογράμμισε “Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί να κυριαρχηθεί από κομματικά παιχνίδια”.

“Δεν μπορεί η κυβέρνηση στη διαδικασία της Προεδρικής εκλογής να περιμένει να υπάρξουν συναινέσεις και συμπτώσεις, όπως αυτές που απαιτεί το Σύνταγμα, τη στιγμή που οι πολιτικές της συνεχίζουν να διευρύνουν τα κοινωνικά ρήγματα” είπε.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. ΚΙουβέλης επανέλαβε ότι “Οι εκλογές δεν αποτελούν γεγονός που προκαλεί αστάθεια. Δεν είναι η πιθανότητα εκλογών που προκαλεί τριγμούς και αποσταθεροποίηση” γιατί όπως είπε “Είναι το εντεινόμενο και διογκούμενο ρεύμα δυσφορίας των πολιτών που αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση και φέρνει την πιθανότητα εκλογών εγγύτερα.

Μιλώντας για τον ίδιο και προκειμένου να διασκεδασει τις εντυπώσεις πο έχεουν δημιουργηθεί τόνισε ‘είμαι Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και ενδιαφέρομαι για την ολική της επαναφορά στην πολιτική ζωή της χώρας, για την ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και για τη δημιουργία των προϋποθέσεων προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας”

“Όλα τα υπόλοιπα -ανέφερε- δεν με αφορούν και δεν χρωστάω σε κανέναν τίποτε” και συμπλήρωσε “Στην πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια απέδειξα ότι μπορώ να λάβω αποφάσεις με πολιτικό κόστος. Αποφάσεις κόντρα στο ρεύμα. Αποφάσεις με βάση αξίες και αρχές και όχι αποφάσεις ιδιοτέλειας και προσωπικού συμφέροντος”.

Για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι “παρά το μικρό εκλογικό της μέγεθος μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία.” και ‘στόχος μας δεν είναι απλά να φύγει αυτή η κυβέρνηση, είναι να συμβάλλουμε σε μια νέα Ελλάδα, σε μια προοδευτική ανοιχτή και δίκαιη κοινωνία, στόχος μεγάλος που απαιτεί συγκλίσεις προοδευτικών δυνάμεων”.

“Η Δημοκρατική Αριστερά, σε πείσμα όσων εύχονται τη διάλυσή της ή προεξοφλούν τη διάχυσή της σε άλλους πολιτικούς φορείς, διατηρεί την πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια και στόχος μας παραμένει η συγκρότηση μιας πολιτικής συμπαράταξης των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και της πολιτικής οικολογίας” κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν αποκλείει τη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ ο Σκουρλέτης

Διαψεύδει ο Γ. Πανούσης: Θα συμμετάσχω στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

Ο Φ. Κουβέλης δεν πάει για πρόεδρος, πάει… ΣΥΡΙΖΑ

Από το “δεν έχω πρόταση” στο “δεν θέλω” ο Φ. Κουβέλης για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε