Πολιτική

Κουβέλης: Εμείς κάναμε ό,τι έπρεπε, τώρα η σειρά των δανειστών

"Η Ελλάδα έλαβε όλα τα απαιτούμενα μέτρα και η κοινωνία σηκώνει μεγάλο βάρος, όπως αναγνωρίζεται από όλους. Οι εταίροι και οι δανειστές μας πρέπει τώρα να ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις", τονίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup, o κ. Κουβέλης πρόσθεσε:

“Αυτό αφορά και τη συνέχιση του προγράμματος χρηματοδότησης, αλλά και τη δραστική μείωση των επιβαρύνσεων του χρέους, ώστε να επιστρέψει η χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να καταστεί βιώσιμη κοινωνικά η διαχείριση του χρέους.
Είχαμε εγκαίρως επισημάνει την ανάγκη να μην συνδεθεί υποχρεωτικά η καταβολή της δόσης με τη λήψη οριστικής απόφασης για την πλήρη και οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του χρέους.

Σήμερα επαναλαμβάνουμε ότι είναι αναγκαία η επίτευξη εντός των επόμενων ημερών, μιας μεταβατικής συμφωνίας μεταξύ ΔΝΤ και ευρωζώνης, σε σχέση με τα μέτρα μείωσης των επιβαρύνσεων του χρέους. Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση συνιστά επικίνδυνη περιδίνηση για τη Ελλάδα και την ευρωζώνη.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κλώτσησαν την απόφαση για την Ελλάδα σαν… τενεκεδάκι, λίγο παρακάτω! Αδιέξοδο στο Eurogroup, νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα

Οι κρίσιμες εξελίξεις αναβάλουν το ταξίδι Σαμαρά στο Κατάρ – Μήνυμα προς δανειστές: Είστε ασυγχώρητοι, αναλάβετε τις ευθύνες σας

 

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωνσταντίνος Τασούλας: Το τελετουργικό για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας στις 11 το πρωί της Πέμπτης
Κατά την άφιξη του Κωνσταντίνου Τασούλα αύριο το πρωί στη Βουλή, στρατιωτικό Άγημα και στρατιωτική μπάντα θα αποδώσει τιμές και θα ανακρουστεί ο εθνικός ύμνος
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας
Νίκος Ρωμανός: «Πυρά» σε ΠΑΣΟΚ για «συριζοποίηση» μετά από ανακοίνωση της νομαρχιακής Ζακύνθου «να πάρουν οι πολίτες τον νόμο στα χέρια τους»
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ «επικροτεί τη στάση των τοπικών στελεχών του στη Ζάκυνθο που προτρέπουν τους πολίτες σε αυτοδικία;» ρωτά ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ
Ο Νίκος Ρωμανός