Παρασκευή, 16 Αυγ.
36oC Αθήνα

Κρεσέντο Βελόπουλου και Νατσιού κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια – «Η κυβέρνηση διχάζει τους Έλληνες»

Κρεσέντο Βελόπουλου και Νατσιού κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια – «Η κυβέρνηση διχάζει τους Έλληνες»

Στην πρώτη τους από βήματος Ολομέλειας μετωπική επίθεση κατά του νομοσχεδίου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία προχώρησαν σήμερα, Τετάρτη (17.01.24) οι πρόεδροι της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και της Νίκης Δημήτρης Νατσιός.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος καταλόγισε στην κυβέρνηση σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ότι επί «10 ημέρες κάνει πλύση εγκεφάλου από τα μέσα ενημέρωσης». Αναρωτήθηκε «ποιός είναι ο ρόλος και ο λόγος που ο πρωθυπουργός επιμένει σε κάτι που δεν υπάρχει» και του καταλόγισε πως το θέτει «βίαια στην ατζέντα» γιατί  «αλληθωρίζει προς τις Βρυξέλλες».

Επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη ότι «χτυπάει τον πυρήνα της ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας που είναι η οικογένεια», αποδεικνύοντας πως είναι «ξένο σώμα της». Ο κ. Βελόπουλος ανέφερε ότι «500 ομόφυλα  ζευγάρια έχουν κάνει άνω κάτω την ελληνική κοινωνία» και η κυβέρνηση διχάζει για αυτά τους Έλληνες, τους χριστιανούς, την ίδια την ελληνική κοινωνία».

Ο κ. Βελόπουλος αναρωτήθηκε, «γιατί πρέπει σώνει και καλά να μιλάμε για υιοθεσία γι’ αυτά τα ζευγάρια, όταν χιλιάδες ετερόφυλα ζευγάρια περιμένουν να υιοθετήσουν εδώ και χρόνια; Και πάτε να επιλύσετε αυτό! Λύστε των ετεροφυλόφιλων πρώτα και να δούμε αν μπορεί να διευθετηθεί το άλλο θέμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί ξεκινάτε από πάνω προς τα κάτω».

Υποστήριξε πως ο κ. Μητσοτάκης το 2018 όταν «ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε νόμο ώστε τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι ψήφισε «όχι» και τώρα θέλει σώνει και καλά να το επιβάλει;» Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επιτέθηκε και στον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας μεταξύ άλλων πως «έγινε φροντιστής, όχι ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά κάνει φροντιστήριο, λέει, στους αστοιχείωτους, αγράμματους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας», πρόσθεσε πως «στο βιβλίο του για την ομοφυλοφιλία, αν δείτε τι γράφει, τα χειρότερα γράφει και τώρα ο ίδιος τύπος λέει ομοφοβικούς όσους λένε λιγότερα απ’ ό,τι έλεγε αυτός τότε. Μιλάμε για παράκρουση».

 Τόνισε πως «η μητρότητα και η πατρότητα είναι πολύ συγκλονιστικά στοιχεία, που είναι βιωματικά μέσα μας και οι ψυχούλες των παιδιών δεν μπορούν να γίνουν πείραμα».

Ο κ. Βελόπουλος ζήτησε από ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να κάνουν πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση για το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων. Η  αποχή, είπε, σημαίνει «ψηφίζω τον νόμο». Οι  βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είπε είναι αντίθετοι, αλλά κάνουν την ανάγκη φιλότιμο κατά πάσα πιθανότητα.

Ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός επιστράτευσε την φράση του Αγίου Αντωνίου «Ἔρχεται καιρός, ἵνα οἱ ἄνθρωποι μανῶσι· καὶ ἐπὰν ἴδωσι τινὰ μὴ μαινόμενον, ἐπαναστατήσονται αὐτῷ λέγοντες, ὅτι σὺ μαίνη, διὰ τὸ μὴ εἶναι ὅμοιον αὐτοῖς, δηλαδή έρχεται καιρός που οι άνθρωποι θα τρελαθούν και αν δουν κάποιον λογικό θα ξεσηκωθούν εναντίον του, λέγοντας εσύ είσαι τρελός γιατί δεν είσαι σαν εμάς» για να σχολιάσει την κυβερνητική πρωτοβουλία και να υποστηρίξει την άρνησή του.

Ο κ. Νατσιός είπε πως «σήμερα, βιώνουμε  μια παράνοια με αυτά που συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Η Νέα Δημοκρατία έχει γίνει το θλιβερό φάντασμα μιας πάλαι ποτέ δεξιάς παράταξης. Διαμοιράζει τα ιμάτια της πατρίδας, υποσκάπτει τα θεμέλια της Ορθοδοξίας, τώρα επιχειρεί να ξεριζώσει και τον ιερό θεσμό της οικογένειας».

Υποστήριξε πως «μπορεί να είμαστε όλοι ίσοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Η βιολογία δεν είναι παλαίστρα δικαιωμάτων. Στη λειτουργία της φύσης δεν υφίστανται καν δικαιώματα και δεν μπορείς να διεκδικείς αφύσικα δικαιώματα. Δεν μπορούμε να απαιτήσουμε από μια πορτοκαλιά να παράγει αχλάδια για λόγους συμπερίληψης φρούτων. Η ζωή γεννιέται από την αλληλοσυμπλήρωση αρσενικού και θηλυκού. Η γονεϊκότητα δεν είναι απλά ένα δικαίωμα. Είναι προίκισμα της φύσης και θεόσταλτο δώρο, δώρο του Θεού, που προκύπτει από την ψυχοσωματική ένωση ανδρός και γυναικός».

Αναφερόμενος ότι στην Ευρώπη πολλές χώρες έχουν προχωρήσει σε ανάλογες ρυθμίσεις και αναγνωρίσεις, ο πρόεδρος της Νίκης είπε ότι «δεν ξέρουμε κατά πόσο ανήκουμε στη Δύση. Ξέρουμε όμως ότι πάνω από όλα ανήκουμε στη φύση και συγκεκριμένα στον δημιουργό της, που είναι ο τριαδικός Θεός. Το ανθρώπινο σώμα δεν ορίζεται από τους νόμους της Δύσης, αλλά από τα απαράβατα αξιώματα της φύσης. Οι νόμοι της φύσης παραμένουν αιώνιοι και αμετάβλητοι, ενώ οι αξιώσεις της Δύσεως βλέπουμε να ρέπουν όλο και περισσότερο προς τη διαστροφή. Το σώμα του ανθρώπου δεν ορίζεται από νομοθετικές καινοτομίες. Τα φύλα δεν εκσυγχρονίζονται. Η διάπλαση των παιδιών δεν επανακαθορίζεται. Δεχτείτε επιτέλους ότι κάποια πράγματα δεν αλλάζουν και δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ. Η Ελλάδα δεν είναι ιδιοκτησία της Δύσης» και πρόσθεσε πως «εμείς  θα έχουμε ως οδηγό μας τη διδασκαλία του Ευαγγελίου. Ο χριστιανισμός είναι η πνευματική μας βάση για να θέτουμε κόκκινες γραμμές» καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «ανοίγει την πόρτα του φρενοκομείο ανοίγετε και αυτό θέλετε να μας την παρουσιάσετε ως πρόοδο; Αυτή την κόλαση φέρνετε στην κοινωνία μας και την παρουσιάζετε ως δικαιωματιστικό παράδεισο; Ενώ το σύμφωνο συμβίωσης ήδη καλύπτει εδώ και χρόνια τα αστικά δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, οι πιέσεις που ασκεί η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα για αναγνώριση του γάμου, στην ουσία αφορούν μόνο την κοινωνική αναγνώριση και καταξίωση της ομοφυλοφιλίας από το κράτος, να γίνει δηλαδή μια κανονικοποίηση των σεξουαλικών παρεκκλίσεων και να εξισωθούν τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια με την παραδοσιακή οικογένεια».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις