Πολιτική

Κρίση καλοσύνης περνάει ο Σόιμπλε – «Η Ελλάδα πάει καλά»

Είναι η Άνοιξη; Είναι οι εκλογές; Ο Σόιμπλε περνάει κρίση καλοσύνης. Σήμερα δεν κούνησε το δάχτυλο προς την Ελλάδα, φτάνοντας στο Eurogroup αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος για λύση...

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε κατά τη άφιξη του σήμερα στη σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες ότι «ξεκινά από την υπόθεση» πως οι πιστωτές της Ελλάδας έχουν «τώρα μια κοινή θέση».
«Ξεκινώ από την υπόθεση ότι οι θεσμοί έχουν τώρα μια κοινή θέση και σήμερα θα προχωρήσουμε ώστε τα τεχνικά κλιμάκια να μπορέσουν να επιστρέψουν στην Αθήνα ώστε να φθάσουμε σε ένα αποτέλεσμα» οριστικό, διευκρίνισε ο Σόιμπλε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

​ «Αυτό το πρόγραμμα που συμφωνήσαμε το 2015 συμπεριλαμβάνει και το ΔΝΤ. Η ευρωζωνη πάει πολύ καλά και στην Ελλάδα τα πράγματα πάνε καλά. Η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική. Το σημαντικό δεν ειναι τα χρέη αλλά η Ελλάδα να αποκτήσει ξανά την εμπιστοσύνη της αγοράς. Χρειάζεται ανάπτυξη και λιγότερη ανεργία. Πιστεύω ότι όλοι θέλουν πραγματικά να καταλήξουμε (σ.σ. σε συμφωνία). Και πέρυσι θέλαμε να τελειώσουμε αλλά η Ελλάδα χρειάζεται λιγο περισσότερο χρόνο. Θα τα καταφέρουμε», ειπε ο Σόιμπλε.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ