Site icon NewsIT

Κρίσιμες κάλπες στη Νεα Δημοκρατία

17.03.2015 | 10:46
Κρίσιμες κάλπες στη Νεα Δημοκρατία

Κάλπες θα στηθούν αύριο το πρωί στις δέκα στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρου προκειμένου να εκλεγούν οι τέσσερις βουλευτές που θα συμμετέχουν στο δεκαπενταμελές άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο αλλα και τους συντονιστές των ΟΚΕ και τους τομεάρχες.

Οι κάλπες αυτές ειναι πολυ πιθανόν να διαμορφώσουν τις ισορροπίες στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς παράταξης.

Οι πληροφοριες αναφέρουν οτι η συνεδριαση θα ειναι μυστική ενώ δεν προκειται να πάρουν το λόγο οι βουλευτες ή να μιλήσει και ο πρόεδρος της ΝΔ.

Απο την άλλη μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει στο γεγονός για το ποιοι θα ειναι υποψήφιοι αλλα και ποιοί θα στηριχτούν απο την γαλάζια ηγετική ομάδα. Πάντως υπάρχουν κορυφαία στελεχη που σκέφτονται ακομη και να μην προσέλθουν στην ψηφοφορία στέλνοντας ετσι τα δικά τους μηνύματα.

Οπως έγραψε το newsit απο την ηγετική ομάδα της ΝΔ υπαρχει η σκέψη να προταθούν για το 15 μελες συμβούλιο ο Μάκης Βορίδης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ για τις θέσεις των τομεαρχών έχουν ακουστεί οι Χρήστος Σταικούρας, Κώστας Σκρέκας, Νότης Μηταράκης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Κώστας Τασούλας, Αννα Ασημακοπουλου, Χρίστος Δήμας και ο Ανδρέας Κατσανιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι τα δέκα ex officio μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου είναι ο Γραμματέας της ΚΟ, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Γραμματέας της ΠΕ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνης Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο εκπρόσωπος Τύπου Κώστας Καραγκούνης, ενώ το ενδέκατο μέλος θα είναι ένας σύμβουλος του κ. Σαμαρά (πιθανότατα είτε ο κ. Λαζαρίδης είτε ο κ. Παπασταύρου, ανάλογα με το θέμα).

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα υπαρχει και μια ομάδα βουλευτών η οποία προσανατολίζεται στο να μην λάβει θέσεις στον κομματικό μηχανισμό και την οποία αποτελούν ο Γιώργος Βλάχος, η Άννα Καραμανλή, ο Κώστας Τζαβάρας, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Κώστας Τσιάρας, ο Μάριος Σαλμάς, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μάλιστα δεν θεωρείται τυχαίο οτι όλοι οι παραπάνω βουλευτες εντάσσονται σε εκείνους που στη συνεδριαςη της ΚΟ είχαν ταχθεί υπερ της διεξαγωγής συνεδρίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version