Site icon NewsIT

Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου – Βαρύ το κλίμα μετά και τον Μπαλαούρα

28.03.2016 | 17:24
Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου – Βαρύ το κλίμα μετά και τον Μπαλαούρα

Εντός της εβδομάδας, πιθανότατα την Τετάρτη σύμφωνα με πληροφορίες, θα πραγματοποιηθεί η καθοριστική συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου για την τύχη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Μια συνάντηση στην οποία ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσέρχεται με σκοπό την παραμονή του κ. Μουζάλα στην κυβέρνηση και στη συγκεκριμένη θέση και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ να επιμένει στην παραίτησή του, εξαιτίας του όρου ‘Μακεδονία” που χρησιμοποίησε για το κράτος των Σκοπίων.

Οι στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα μετά τις πρωτοβουλίες και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά εκτιμούσαν ότι ο κ. Καμμένος θα κάνει πίσω στην απαίτησή του, ωστόσο διαψεύστηκαν με το γυαλί της συγκυβέρνησης να έχει “ραγίσει” επικίνδυνα και με την νέα αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙZA Μάκη Μπαλαούρα στο ραδιοσταθμό “Παραπολιτικά” και τον Νίκο Ευαγγελάτο ότι προσωπικά δεν έχει πρόβλημα και με το “σκέτο Μακεδονία” όσον αφορά το Σκοπιανό, να απειλεί ακόμη και να το “σπάσει” προκαλώντας εκτός των άλλων και πολιτική αστάθεια μεσούσης της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η συνάντηση των δύο ανδρών προγραμματίζεται μετά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση τη Βουλή στη συζήτηση για την Δικαιοσύνη και την διαφθορά, όπου θα έχουν εμφανιστεί με ενιαία γραμμή και σαν “μία γροθιά” εναντίον της της ΝΔ και της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Πάντως τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στους ΑΝΕΛ τα σενάρια για νέα μέτρα λιτότητας προκειμένου να κλείσει η συμφωνία και η αξιολόγηση δημιουργούν κλίμα έντονου σκεπτικισμού και εσωστρέφειας καθώς η ΝΔ και ιδίως η Κεντροαριστερά καραδοκούν εντείνοντας την πίεση τους για νέα κυβέρνηση συνεργασίας από αυτή τη Βουλή σε πρώτη φάση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version