Πολιτική

Κρίτων Αρσένης και Γιάννης Βαρουφάκης στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται και στον ΣΥΡΙΖΑ οι διεργασίες για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου - το θέμα χειρίζεται κατά πληροφορίες προσωπικά ο Αλέξης Τσιπράς - στο στόχαστρο της Πλατείας Κουμουνδούρου ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης αλλά και ο γνωστός οικονομολόγος, Γιάννης Βαρουφάκης.

Γέφυρες στον ανεξάρτητο πλέον ευρωβουλευτή, Κρίτωνα Αρσένη, φαίνεται ότι έχουν ρίξει από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να τον εντάξουν στο ευρωψηφοδέλτιο τους. Ο κύριος Αρσένης υπήρξε προσωπική επιλογή του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και εξελέγη ευρωβουλευτής το 2009. Το 2013, ωστόσο, ύστερα από μία μακρά περίοδο αμφισβήτησης των στρατηγικών επιλογών της νεάς ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κύριος Αρσένης ανακοίνωσε την παραίτηση του από την ευρωομάδα του ΠΑΣΟΚ. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα Νέα και τη στήλη “Στίγμα” ΣΥΡΙΖΑ και Κρίτων Αρσένης έχουν συμφωνήσει σε όλα, ώστε ο 36χρονος ευρωβουλευτής να ξαναδοκιμάσει την τύχη του στην Ευρωβουλή. Ο κύριος Αρσένης, που εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ διαφωνώντας στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, είναι γνωστός για την ευαισθησία του σε θέματα οικολογίας, ασχολείται κυρίως με τη βιοποικιλότητα και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Άκαρπες, ωστόσο, παραμένουν οι προσπάθειες του κυρίου Τσίπρα να προσελκύσει τον γνωστό οικονομολόγο, Γιάννη Βαρουφάκη, του οποίου οι…αντιμνημονιακές θέσεις “κουμπώνουν” στην πολιτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύριος Βαρουφάκης, που υπήρξε προ του 2009 τακτικός συνομιλητής του πρωην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, δε φαίνεται να ενδίδει προς το παρόν στις πιέσεις της Πλατείας Κουμουνδούρου.

Διαβάστε επίσης

Αφίσα για τον Α. Τσίπρα και στα τουρκικά

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ … με πρωθυπουργό Σαμαρά!

Ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Διχασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ για την άρση ασυλίας βουλευτών της ΧΑ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι