Site icon NewsIT

Κρίτων… εστί το σιγάν! “Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την δολοφονία Φύσσα για να καταστρέψει τα δάση!”

27.09.2013 | 10:37
Κρίτων… εστί το σιγάν! “Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την δολοφονία Φύσσα για να καταστρέψει τα δάση!”

Πρώτα ήταν τα δελφίνια και οι φάλαινες του Ιονίου. Μετά ήταν η πεποίθησή του ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει πετρέλαιο. Και τέλος η παραίτησή του από το ΠΑΣΟΚ αλλά όχι και από την θέση του ευρωβουλευτή.... Ένα όνομα, μια ιστορία: Κρίτων Αρσένης.

Ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, χτύπησε ξανά. Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής που αν δεν είχε επιλεγεί από το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου για την θέση του ευρωβουλευτή πιθανότατα δεν θα είχαμε την χαρά…. Ο Κρίτων Αρσένης ανακάλυψε την συνομωσία της κυβέρνησης Σαμαρά!

Ο κ. Αρσένης ανέβασε στην σελίδα του στο Facebook ένα πόστ σύμφωνα με το οποίο, “…η κυβέρνηση της χώρας χρησιμοποιεί την κοινωνική αναταραχή από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να διαλύσει τη δασική μας πολιτική και να επιτρέψει μαζική δόμηση στα δικά μας δάση.”

Εδώ, ο εγκέφαλος αδειάζει. Ο αποκαλούμενος και ταρζάν των Βρυξελλών, κ. Κρίτων Αρσένης φαίνεται να βλέπει το δέντρο και να χάνει το δάσος. Αυτό φαίνεται και από τα σχόλια που υπάρχουν στην σελίδα του στο Facebook.

Ολη η ανάρτηση

Βρίσκομαι στη Νανσύ της Γαλλίας, ως κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου για τα 20 χρόνια του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δασών.
Είναι θλιβερό να μιλάς για την ευρωπαϊκή δασική πολιτική και την ανάγκη χρηματοδότησης των μεσογειακών δασών, όταν η κυβέρνηση της χώρας χρησιμοποιεί την κοινωνική αναταραχή από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να διαλύσει τη δασική μας πολιτική και να επιτρέψει μαζική δόμηση στα δικά μας δάση. Πρέπει να τους σταματήσουμε. Πρέπει όλοι οι συμπολίτες μας να ενημερωθούν και να πάρουν θέση.

Ποιός είναι ο Κρίτων Αρσένης

Ο Κρίτων Αρσένης είναι ευρωβουλευτής από τον Ιούλιο του 2009. Είναι μέλος των επιτροπών Περιβάλλοντος και Υγείας, Αλιείας και Διεθνούς Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ εξελέγη αντιπρόεδρος στη Διακομματική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Προστασία των Ζώων. Το 2010 βραβεύτηκε ως καλύτερος ευρωβουλευτής της Επιτροπής Αλιείας, μετά από ψηφοφορία μεταξύ των 736 ευρωβουλευτών. Τον Ιούνιο του 2011 πήρε τον τίτλο του “Πρέσβη Δίκαιης Πολιτικής”, από την οργάνωση Evert Vermeer Foundation, για τους αγώνες του για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας φτώχιας και τη δίκαιη αναδιανομή των παγκόσμιων πόρων. To Νοέμβριο του 2011, βραβεύτηκε ως ο καλύτερος ευρωβουλευτής στον τομέα της προστασίας των δασών.

Έχει σπουδάσει Μηχανικός Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (2001) με μεταπτυχιακό στη Διεθνή Ανάπτυξη στη Σχολή Κέννεντυ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (2003). Από τα 15 του ενεργό μέλος του περιβαλλοντικού κινήματος στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Βραβεύτηκε το 1998 από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης για τη δράση του για τη διάσωση της Άνω Πόλης Θεσσαλονίκης. Την περίοδο 2005-2009, σχεδίασε και συντόνισε την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την αειφόρο ανάπτυξη στα νησιά του Αιγαίου: “Αειφόρο Αιγαίο” στο πλαίσιο της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, για την οποία και παρέλαβε το 2009 το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την EUROPA NOSTRA (Ομοσπονδία Οργανώσεων Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε όλη την Ευρώπη). Στο πλαίσιο της προσπάθειας ευαισθητοποίησης για την Κλιματική Αλλαγή, συντόνισε τις εκστρατείες για το σβήσιμο των φώτων για 5 λεπτά τον Φεβρουάριο 2007 και για 10 λεπτά στις 5 Ιουνίου 2007. Από τον Ιανουάριο του 2008 έως το Μάιο 2009 ήταν μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξίας ως εκπρόσωπος 10 περιβαλλοντικών οργανώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι φτιάχνονταν τα ευρωψηφοδέλτια – Αναδρομή στο παρελθόν….

Αξιότιμε κ. Κ.Αρσένη λυπάμαι αλλά η θέση του ευρωβουλευτή δεν σας ανήκει

ΠΑΣΟΚ για Κρίτωνα Αρσένη: Το πιο έντιμο θα ήταν να είχε παραιτηθεί από ευρωβουλευτής

Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ο Κρίτων Αρσένης

Κρ.Αρσένης: Πετρέλαιο στην Ελλάδα; Δε νομίζω

Ο ευαίσθητος κ.Κρίτων Αρσένης

Ο Κρ. Αρσένης μπλοκάρει έρευνες για πετρέλαιο σε Ιόνιο και Κρήτη γιατί κινδυνεύουν δελφίνια και φάλαινες, όπως υποστηρίζει

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version