Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Ξαφνική εμπλοκή με τους δανειστές! Ζητούν νέο ισοδύναμο εκτός από τα τυχερά παιχνίδια

Ξαφνική εμπλοκή με τους δανειστές! Ζητούν νέο ισοδύναμο εκτός από τα τυχερά παιχνίδια

Νέα στοιχεία για την απόδοση των εσόδων από την επιβολή του τέλους στα τυχερά παιγνίδια του ΟΠΑΠ ζητούν οι δανειστές. Παράλληλα, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο το μέτρο αυτό να συνδυασθεί με πρόσθετο ισοδύναμο, προκειμένου να αντισταθμισθεί η συνολική απώλεια εσόδων από την κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συνάντηση των Τσακαλώτου και Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών και στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται οι πλειστηριασμοί και τα “κόκκινα” δάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση συζητήθηκε σήμερα κατά τη διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι τελευταίοι ζητούν περισσότερα στοιχεία με τα οποία να τεκμηριώνεται η εκτίμηση της κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση των εσόδων από το τέλος στα τυχερά παιγνίδια, καθώς θεωρούν ότι το μέτρο δεν θα αποφέρει τα αναμενόμενα, λόγω κάμψης του τζίρου του ΟΠΑΠ. Γι’ αυτό και ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει και ένα πρόσθετο ισοδύναμο μέτρο που θα καλύψει τη διαφορά.

Νωρίτερα,κυβερνητικές πηγές εξέφραζαν αισιοδοξία ότι θα κλειδώσει η συμφωνία μέχρι το βράδυ της Δευτέρας και πως την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί Euroworking Group. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ως το όριο της φτώχειας η προστασία θα είναι ουσιαστικά αυτόματη, με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που θα ανακοινωθούν. Για τα πιο υψηλά εισοδήματα, θα εντάσσονται στο νέο νόμο υπό προϋποθέσεις, όπως π.χ. η συμπεριφορά του δανειολήπτη, αν είμαι συνεργάσιμος κλπ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε