Site icon NewsIT

Ξανά γκρίνιες στον ΣΥΡΙΖΑ – Που διαφωνεί ο Λαφαζάνης με τον Τσίπρα

25.09.2014 | 20:07
Ξανά γκρίνιες στον ΣΥΡΙΖΑ – Που διαφωνεί ο Λαφαζάνης με τον Τσίπρα

Μια ακόμη συνεδρίαση απόψε της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, στην οποία αναμένεται “προεδρική πλειοψηφία” και “αριστερή πλατφόρμα” θα διασταυρώσουν τα ξίφη για την πολιτική συγκυρία και την τακτική του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση θα τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα-αγκάθια, και συγκεκριμένα:

– Το Πρόγραμμα του κόμματος που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο κ.Τσίπρας καθώς η εσωκομματική αντιπολίτευσης υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει σοβαρές ενστάσεις για τα “λίγα” που εξήγγειλε ο πρόεδρος στη ΔΕΘ αποκλείοντας ουσιαστικά “μονομερείς ενέργειες”, χωρίς να αναφερθεί στην αποκατάσταση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων (13ος και 14ος μισθός) και κάνοντας λόγο για διατήρηση ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και στο ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που ο κ. Λαφαζάνης τάσσεται υπέρ των «κοινωνικών ελλειμμάτων»

– Η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Πάπα στο Βατικανό και των κ. Δραγασάκη και Σταθάκη με τον Γεργκ Άσμουνσεν στο Βερολίνο εν αγνοία του οργάνου, γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία στην “εσωκομματική αντιπολίτευση” να ασκήσει εκ νέου κριτική για “μη συλλογική λειτουργία του κόμματος”, και

– Το μείζον ζήτημα των συμμαχιών-συνεργασιών από τη στιγμή που η ηγεσία φαίνεται να αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα στη κατεύθυνση πάντως της προοδευτική διακυβέρνησης, ενώ στελέχη όπως ο Γιάννης Μηλιός και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με δηλώσεις τους αποκλείουν συνεργασίες με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Στο ζήτημα των συμμαχιών η “πλειοψηφία” θεωρεί πάντως ότι είναι πρόωρη οποιαδήποτε συζήτηση, αφού οι συμμαχίες πάντα με προοδευτικό πρόσημο θα κριθούν απ΄τα αποτελέσματα των ίδιων των εκλογών και τις έδρες των κομμάτων και ενώ ο στόχος της αυτοδυναμίας όπως λένε οι εκλογολόγοι στη Κουμουνδούρου με βάση και τις δημοσκοπήσεις είναι πολύ κοντά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπρας για Σαμαρά: Καμία χειραψία με ξένο ηγέτη δεν μπορεί να τον σώσει

Μητρόπουλος: Όσο θα διαπραγματεύεται ο Τσίπρας θα ισχύει το Μνημόνιο

Βούτσης για Άδωνι: Σαν εκπομπή στο Nickelodeon

Βατικανό: Δεχτήκαμε τον Τσίπρα ως ακτιβιστή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version