Πολιτική

Ξεκάθαρος ο Σκουρλέτης για το πότε θα γίνουν οι εκλογές

Για την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τις εθνικές εκλογές μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στην εκπομπή “Πάμε Αλλιώς” της ΕΡΤ1 και υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πρότασης για εφαρμογή της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο Σκουρλέτης για τις εκλογές

Συγκεκριμένα τόνισε: «Πρέπει να ξεφύγουμε από τη μονοπαραταξιακή λογική στην αυτοδιοίκηση», τονίζοντας ότι οριστική ημερομηνία για τη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών είναι η δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου (δηλαδή στις 13 Οκτωβρίου) του 2019.

«Δεν πρέπει να συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές διότι κάτι τέτοιο νοθεύει το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για την ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών δήλωσε ότι «οι εθνικές εκλογές έχουν δεδομένη ημερομηνία, πρέπει να γίνουν στην ώρα τους και η ώρα τους είναι με την συμπλήρωση της τετραετίας. Αυτό συμφέρει τη χώρα και την κοινωνία». «’Αρα ενδεχομένως να κουμπώσει με την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 13 Οκτωβρίου του 2019», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χρυσοχοΐδης για Χαλάνδρι: Θα εξιχνιαστεί και αυτή η μαφιόζικη εκτέλεση – Σεναριολογία που δεν κάνει καλό τα περί σχέσης με τη δολοφονία Καραϊβάζ
«Η Greek Mafia μπορεί και να ''τρεκλίζει'' μετά τα χτυπήματα που έχει δεχτεί από τις αρχές», υποστήριξε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 9