Site icon NewsIT

Ξεμάλλιασμα για τη «μαύρη» τρύπα του ΟΚΑΝΑ

17.12.2013 | 09:53
Ξεμάλλιασμα για τη «μαύρη» τρύπα του ΟΚΑΝΑ

Μαλλιά κουβάρια έγιναν η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή με την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη με αφορμή τις καταγγελίες της πρώτης για «μαύρη τρύπα» 3,5 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό.

Ο τηλεοπτικός… καυγάς, μέσω της πρωινής εκπομπής του ΣΚΑΙ, ξεκίνησε με τη Ζέτα Μακρή να καταγγέλλει πως «δεν υπάρχουν παραστατικά για περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ». Προανήγγειλε προσφυγή στον Εισαγγελέα, ενώ στις 11:00 θα δώσει και συνέντευξη Τύπου.

Η υφυπουργός Υγείας είπε πως ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης έχει ζητήσει την παραίτηση της προέδρου του ΟΚΑΝΑ για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα κονδύλια του Οργανισμού.

«Κάθε νέο έγγραφο είχε και διαφορετικό νούμερο, τα νούμερα κυμαίνονται από 1,8 εκατ. ευρώ έως και τα 5,5 εκατ. ευρώ. Μού δόθηκε απάντηση για προσωπικό εσωτερικό δανεισμό κάτι που απαγορεύεται», είπε η κα Μακρή.

Από την πλευρά της, η Μένη Μαλλιώρη που βγήκε τηλεφωνικά αμέσως μετά την ίδια εκπομπή, αρνήθηκε ότι ο υπουργός Υγείας της ζήτησε, αργά χθες βράδυ, την παραίτησή της.

Μ. Μαλλιώρη: Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης

«Υπέβαλα την παραίτησή μου στις 4/11 αλλά δεν έγινε δεκτή», είπε και κατηγόρησε τη Ζέτα Μακρή πως έδωσε εγγράφως εντολή για απευθείας ανάθεση φαρμακευτικού προϊόντος.

«Από τον Αύγουστο βγήκε δεύτερο γενόσημο στην Ελλάδα, και έπρεπε να γίνει διαγωνισμός. Παρενέβη η κ. Μακρή ζητώντας μου εγγράφως να συνεχίζω την προμήθεια από την εταιρεία που προμηθευόμουν το σκεύασμα από το 2008 μονοπωλιακά. Ο υπουργός μου είπε ότι καλώς κάνω και κάνω διαγωνισμό» δήλωσε η κ. Μαλλιώρη.

Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ πρόσθεσε ότι παρέλαβε χρέος ύψους 37,5 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό από την προηγούμενη διοίκηση με υπερκοστολογήσεις έργων.

«Με τον Οργανισμό υπάρχει αντιπαράθεση της υπουργού όχι με μένα προσωπικά» τόνισε. Πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα το βράδυ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον οποίο ενημέρωσε και τηλεφωνικώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μαύρη» τρύπα 3,5 εκατ. στον ΟΚΑΝΑ – Ζητάει κεφάλια ο Γεωργιάδης

Ο Άδωνις στο 25ευρω του δέντρου του ΕΣΥ!

“Τράβηγμα αυτιού” σε Άδωνι και κλείσιμο ματιού από Σαμαρά στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Φθιώτιδα: Ο πρώην κατά του νυν υπουργού υγείας – ”Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει πολύ”!

Ηράκλειο: Οι “ασθενείς” ήταν “κατάσκοποι” του Υπουργείου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version