Σάββατο, 28 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Κυπριακό – Μογκερίνι: Υπάρχει πολιτική βούληση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Από τις 12:00 όλες οι πλευρές για ένατη ημέρα βρέθηκαν ξανά γύρω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Κατά την προσέλευση η μόνη που έκανε δηλώσεις ήταν η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φεντερίκα Μογκερίνι η οποία κατά την άφιξή της δήλωσε αισιόδοξη, καθώς όπως είπε «είδα ότι υπάρχει πολιτική θέληση».

Απ’ την ελληνική πλευρά πάντως, αν και σήμερα δεν υπήρξαν δηλώσεις, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δηλώνει πως υπάρχουν καθυστερήσεις, πιθανότατα σκόπιμες, απ’ την τουρκική πλευρά και ανάλωση του χρόνου των διαπραγματεύσεων σε θέμα επουσιώδη, τονίζοντας την ανάγκη “να πάμε σε συγκεκριμένη διαπραγμάτευση γύρω από το μηχανισμό εφαρμογής και ελέγχου, γύρω από τα στρατεύματα και πώς αυτά θα φύγουν, καθώς και μια σειρά από άλλα ερωτήματα “.

Σήμερα στον Κραν Μοντανά της Ελβετίας. Πρώτος έφτασε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, γύρω στις 11.50, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η άφιξη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Ακολούθως προσήλθαν στον χώρο ο κ. Γκουτέρες, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και στη συνέχεια ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας αρμόδιος για θέματα Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε