Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αντίστροφη μέτρηση για την συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα και αμέσως μετά θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Τουρκίας…

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί αύριο στην ‘Αγκυρα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας. Συγκεκριμένα στις 15:30 ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στο Προεδρικό Μέγαρο. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών και δηλώσεις των δύο ηγετών στον Τύπο.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Τουρκίας. Λίγο πριν τη συνάντηση ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε στον «Ελεύθερο Τύπο» για τη νέα εποχή που σηματοδοτεί η συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως θα μεταφέρει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όλα τα ζητήματα για τα οποία «η Ελλάδα έχει διαφορετική θέση».

Συνέχισε, λέγοντας, πως «σε ό,τι αφορά, τώρα, τη ρητορική της άλλης πλευράς έχω τονίσει ότι “είμαστε προσηνείς, όχι όμως αφελείς”. Που σημαίνει ότι – αν και διατυπώνονται σε πιο χαμηλούς τόνους – οι θέσεις της Τουρκίας δεν έχουν αλλάξει».

«Αυτή η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκία θα είναι η τέταρτη κατά σειρά. Γίνεται σε ανταπόδοση της δικής του επίσκεψης στην Αθήνα. Και με δεδομένα τα τότε συμπεράσματα του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας και τη Διακήρυξη των Αθηνών. Μιλάμε, άρα, για μία διαδικασία προσέγγισης σε τρία επίπεδα: πολιτικός διάλογος, θετική ατζέντα, μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χαμός με Μαρινάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για τον μηχανοδηγό στα Τέμπη: «Ήταν εθελοντής στο γραφείο Μητσοτάκη» – «Προσβάλετε τη μνήμη ενός νεκρού»
«Είστε αυτή που πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα θέλετε να επιβιώσετε πολιτικά και να ανεβάσετε πολιτικά το κόμμα σας εκμεταλλευόμενη τον ανθρώπινο πόνο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Μάκης Βορίδης για Μαρία Καρυστιανού: «Κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, δεν γίνεται να μην απαντάμε» – «Αδίστακτος, σπιλώνει τον αγώνα μας» η απάντησή της
«Δεν γίνεται να μην απαντάμε στις πολιτικές τοποθετήσεις που κάνει» είπε ο Μάκης Βορίδης για τη Μαρία Καρυστιανού που του απάντησε χαρακτηρίζοντάς τον «μικρόψυχο, κακό και λίγο»
Ο Μάκης Βορίδης στη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κακιά γυναίκα, αυτή την κυρία πάνε να υποστηρίξουν στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη
«Θα της κάνω μήνυση και αγωγή για να αποδείξει στα δικαστήρια την προσωπική μου εμπλοκή. Όποιος πάει στο συλλαλητήριο στηρίζει Κωνσταντοπούλου»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή