Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Από σήμερα όσοι διασχίζουν την Κεντρική Ελλάδα θα πληρώνουν μειωμένα διόδια από 2,8 έως 3 ευρώ

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, Τρίτη (01.10.24) η μείωση του αντιτίμου των διοδίων στο τμήμα Μαλιακός – Κλειδί του Αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι (ΠΑΘΕ), με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρεί σε σχετική ανάρτηση. 

Όπως αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης, η συνολική επιβάρυνση για τη διέλευση από τους 5 σταθμούς διαμορφώνεται για το 2024 στα €13,7 από €16,5 που είναι σήμερα, ενώ το 2025 το αντίτιμο θα είναι €14,4 από €17,4 που θα πλήρωνε ένας οδηγός. Ως εκ τούτου, από σήμερα λοιπόν, όσοι διασχίζουν την Κεντρική Ελλάδα, θα πληρώνουν μειωμένα διόδια από 2,8 έως 3 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:

«Καλημέρα και καλό μήνα!

Ο Οκτώβριος ξεκινά με ακόμα μια μείωση στις οδικές μεταφορές, αυτή τη φορά με μείωση στα διόδια στο τμήμα Μαλιακός-Κλειδί του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου στην Κεντρική Ελλάδα. Με τη μείωση αυτή, η συνολική επιβάρυνση για τη διέλευση από τους 5 σταθμούς διαμορφώνεται για το 2024 στα €13,7 από €16,5 που είναι σήμερα, ενώ το 2025 το αντίτιμο θα είναι €14,4 από €17,4 που θα πλήρωνε ένας οδηγός αν δεν κάναμε αυτή τη μείωση.

 

Αυτό έγινε δυνατό γιατί επιλέξαμε το όφελος της αναχρηματοδότησης που εξασφαλίσαμε, να το χρησιμοποιήσουμε μέχρι το τέλος του 2025 υπέρ των συμπολιτών μας, αντί να μεταφέρουμε το ποσό στον κρατικό προϋπολογισμό.

Από σήμερα λοιπόν, όσοι διασχίζουν την Κεντρική Ελλάδα, θα πληρώνουν μειωμένα διόδια από 2,8 έως 3 ευρώ. Θυμίζω ότι από τις 6 Οκτωβρίου, μειώνονται και τα διόδια της Αττικής Οδού, στα €2,5. Στόχος μας είναι να ελαφρύνουμε, όσο μπορούμε, το κόστος μετακινήσεων και αυτήν την πολιτική την υπηρετούμε με συνέπεια».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να καταστήσω συνομιλητή μου κανέναν συκοφάντη - Κάποιοι νοσταλγούν τις κρεμάλες στο Σύνταγμα
«Ο συνασπισμός της τοξικότητας Κωνσταντοπούλου, Βελόπουλου, Κασσελάκη και Νατσιού δεν είναι κάτι νέο. Το έχουμε ξαναζήσει στις πάνω και κάτω πλατείες και την μοιραία διακυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου», τόνισε ο πρωθυπουργός
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 48