Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας”

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα της τρομοκρατίας, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Πελαγίδη με τίτλο "Μέση Γη, η επιστροφή του πολιτικού κέντρου".

Δεν έχω εμπιστοσύνη ότι αυτή η κυβέρνηση έχει την βούληση και την δυνατότητα να αντιμετωπίσει τη νέα γενιά τρομοκρατίας“, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Νέα αυγά του φιδιού επωάζονται, η πολιτεία οφείλει να συντρίψει την τρομοκρατία με αποφασιστικότητα, ωστόσο τα συμπαθητικά λόγια δεν αρκούν, τα δείγματα γραφής της κυβέρνησης είναι αντίθετα από αυτά που απαιτούνται. Η κυβέρνηση νομοθέτησε την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και την ακύρωση των φυλακών υψίστης ασφαλείας“.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε και προσωπική αναφορά λέγοντας: “Ήμουν 21 ετών όταν βίωσα την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Τότε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε ότι “χρέος μας ήταν να σταθούμε όρθιοι και να υπερασπιστούμε την δημοκρατία και τους θεσμούς της”. Αυτό είναι το χρέος μας, να σταθούμε αποφασιστικά απέναντι στην τρομοκρατία αλλά και στις αντιλήψεις που την τροφοδοτούν και να μη αφήσουμε την κρίση της οικονομίας να γίνει κρίση της δημοκρατίας…Αυτό είναι το υπέδαφος του φυτρώνουν τα άνθη του κακού”.

Περνώντας στο βιβλίο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ταυτίζεται με τις απόψεις του συγγραφέα. “Η διάκριση Δεξιά Αριστερά έχει υποχωρήσει, ειδικά στη νέα γενιά”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: ” Η μάχη που καλούμαστε να δώσουμε και καλούμε όλους τους δημιουργικούς πολίτες είναι μία μάχη κόντρα στην δημαγωγία της μετριότητας. Ακόμη και σήμερα η κρίση μπορεί να εξελιχθεί σε ευκαιρία. Η μεταπολίτευση τελείωσε το 2009 και τα χρόνια που ζούμε είναι μεταβατικά και τραυματικά”. Τόνισε την ανάγκη οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης με την κοινωνία και πρόσθεσε ότι αυτό είναι το περιεχόμενο του νέου πατριωτισμού. “Θέλουμε αλλαγή στο ύφος στο ήθος στον τρόπο άσκησης της εξουσίας αλλά και στον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες επιλέγουν κυβερνώντες. Ξέρουμε τι θέλει η κοινωνία, θέλει μία αλλαγή, θέλει να κλείσει το κεφάλαιο των ψεμάτων, της δημαγωγίας και του λαϊκισμού, θέλει μικρότερο και αποτελεσματικότερο κράτος”. Εμείς θέλουμε ελεύθερη οικονομία, δεν θέλουμε διαπλοκή. Δεν χρειάζεται κάποιος να νομίζει ότι πρέπει να ελέγξει ένα τηλεοπτικό κανάλι για να υπερασπίσει τα συμφέροντά του. Χρειάζονται άλλα κόμματα, ανοικτά δημοκρατικά. Δεν μπορείς να αλλάξεις αν δεν αλλάξεις ο ίδιος.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν έχει λαϊκίσει και ότι έχει αρχίσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. “Υπάρχει ένα ρεύμα που λέει ότι πρέπει πάση θυσία να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Δεν θα πάμε στις εκλογές με την λογική του ώριμου φρούτου. Με αυτή την λογική κερδίζεις εκλογές αλλά δεν κερδίζεις την κυριαρχία”.

Αναφέρθηκε και στην εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ, λέγοντας ότι “πολλοί από αυτούς τους 400.000 που με εξέλεξαν δεν άνηκαν στη ΝΔ. Σηκώθηκαν και ήλθαν γιατί ήθελαν μία αλλαγή με επανίδρυση της ΝΔ. Ο δρόμος έκτοτε δεν είναι εύκολος γιατί πολλές φορές συγκρούεται με νοοτροπίες συμπεριφορές“.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του βιβλίου του ο συγγραφέας, Θοδωρής Πελαγίδης είπε ότι μιλά για τις δύο Ελλάδες, την Ελλάδα του μεσογειακού λαϊκισμού και την Ελλάδα της Μέσης Γης, εκείνης όπου συναντώνται οι σοσιαλδημοκράτες, οι εκσυγχρονιστές, οι ευρωπαϊστές. Οι ψηφοφόροι αυτού του χώρου είναι πλέον κοντά, θέλουν να ανασυγκροτηθεί η χώρα, θέλουν κανονικότητα, δουλειές, κράτος λιτό και προληπτικό, κόμματα ανοικτά. Η πυξίδα της Μέσης Γης είναι ο φιλελεύθερος προοδευτικός πραγματισμός. Οι άνθρωποι αυτοί της απλής ζωής στην απόγνωσή τους πριν από δύο χρόνια πήραν τη ΝΔ από μία σκονισμένη γωνιά και την έφεραν στο προσκήνιο με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε ο κ. Πελαγίδης μπορεί να ενώσει τις φυλές της Μέσης Γης καθώς ήδη καταγράφεται μετριασμός των διενέξεων ανάμεσα στην κεντροδεξιά και την κεντροαριστερά. Οι πολίτες αυτοί, είπε ζητούν μία πραγματική δημοκρατική κοινωνία με τρία Α: Αξιοκρατία, Ανεξαρτησία του κράτους και των θεσμών και Αριστεία.

Δίνοντας το πολιτικό του στίγμα μίλησε για «το αντισυνταγματικό παράνομο και φαιδρό δημοψήφισμα, με το οποίο φθάσαμε σαν χώρα σε μία κατάσταση πολύ άσχημη».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, και οι βουλευτές Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και Θεόδωρος Φορτσάκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Τραμπ συμφωνεί με την ελληνική πρόταση win win για τους δασμούς – Έτοιμη η οικονομία μας να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις
«Η Ελλάδα επέμενε από την αρχή να υπάρξει ενιαία αντίδραση από την ΕΕ, να σταθμιστούν τα νέα δεδομένα με ψυχραιμία και μετριοπάθεια, χωρίς σπασμωδικές κινήσεις και ανώφελη κλιμάκωση»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Παύλος Μαρινάκης: Είμαστε με την Ομάδα Αλήθειας και με κάθε αλήθεια που εκφράζεται – Αυτοί που μας κατηγορούν από την αντιπολίτευση είναι θύτες
«Φοβερή αποκάλυψη. Ένας ιδιώτης πληρώνει άλλους ιδιώτες. Τα παιδιά της ομάδας αλήθειας έχουν βγει με ονόματα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα δημοσιεύματα για την Ομάδα Αλήθειας
Ο Παύλος Μαρινάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάρτηση στο TikTok για το ψηφιακό φροντιστήριο – «Δίνει την ευκαιρία σε χιλιάδες μαθητές να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές»
Όπως τονίζει στο βίντεο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το ψηφιακό φροντιστήριο το παρακολουθούν ήδη 49.000 μαθητές και είναι εντελώς δωρεάν
Πανελλήνιες εξετάσεις
Το χρονοδιάγραμμα για τις έρευνες υδρογονανθράκων από τη Chevron νότια της Κρήτης – «Αγκάθι» η Τουρκία για το καλώδιο Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
Υπεγράφη από τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σταύρο Παπασταύρου, η δεύτερη υπουργική απόφαση, με την οποία προσδιορίζονται οι ακριβείς θαλάσσιες συντεταγμένες για έρευνες υδρογονανθράκων
Πλοίο 3