Site icon NewsIT

Κυριάκος Μητσοτάκης για Καραμανλή και Σαμαρά: Σεβαστή η γνώμη τους αλλά δεν πρέπει να συμφωνώ – Η απάντηση στο newsit.gr

08.09.2024 | 13:26
Κυριάκος Μητσοτάκης για Καραμανλή και Σαμαρά: Σεβαστή η γνώμη τους αλλά δεν πρέπει να συμφωνώ – Η απάντηση στο newsit.gr

Πρώτη ημέρα εργασιών του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στο Ζάππειο Μέγαρο, Παρασκευή 5 Απριλίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Την απουσία των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά από την ομιλία του στη ΔΕΘ σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αρκετά είναι πλέον τα στελέχη της ΝΔ που διαφοροποιούνται από επιλογές της κυβέρνησης, κλήθηκε να σχολιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ερώτηση του newsit.gr στη συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Κυριακής (8.9.24).

«Χθες πήρα παρουσίες στην ομιλία σας και δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι της ΝΔ δεν ήταν παρόντες στην ομιλία σας. Τελευταία επίσης, βλέπουμε στελέχη σας, βουλευτές, ακόμα και μέλη της κυβέρνησης να διαφοροποιούνται με κάποιες κυβερνητικές επιλογές. Θέλω να σας ρωτήσω λοιπόν, με τους κυρίους Σαμαρά και Καραμανλή να απουσιάζουν από μια τόσο σημαντική ομιλία , υπάρχει ζήτημα ενότητας στο κόμμα σας;», ήταν η ερώτηση που υπέβαλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη η διευθύντρια του newsit.gr, Κατερίνα Σερέτη.

«Η ΝΔ είναι και ισχυρή και ενωμένη. Έχουμε μια ειλικρινή σχέση με τους προκατόχους μου και έχουν το απεριόριστο δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης. Και η άποψή τους είναι πάντα σεβαστή, την ακούω, αλλά δεν σημαίνει πάντα ότι πρέπει να συμφωνώ με αυτήν», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να θυμίσω επίσης ότι είμαστε ένα κόμμα δημοκρατικό. Το οποίο δεν επιβάλλει μονοφωνία απόψεων και δίνει τη δυνατότητα στα στελέχη μας να εκφράζονται ελεύθερα, να συζητούν και ενίοτε να διαφοροποιούνται. Αλλά είμαστε ταυτόχρονα και ένα κόμμα συντεταγμένο, το οποίο επιβάλλει στα στελέχη μας και τους βουλευτές μας να στηρίζουν δια της ψήφους τους στη Βουλή τις επιλογές της κυβέρνησης. Αυτοί είναι οι κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», υπογράμμισε.

«Άρα σε όσους ανησυχούν για την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας θα τους συνιστούσα να κοιτάξουν σε άλλους πολιτικούς χώρους, εκεί θα βρουν ουσιαστικά προβλήματα. Η Νέα Δημοκρατία μια χαρά είναι», κατέληξε.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version