Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης για τα νέα μέτρα: Πρωτοβουλίες ύψους 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ για άμεση ενίσχυση των εισοδημάτων

«Με την προσπάθεια όλων, τα πήγαμε πολύ καλύτερα από όσο υπολογίζαμε», αναφέρει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook

«Με την προσπάθεια όλων, τα πήγαμε πολύ καλύτερα από όσο υπολογίζαμε», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στο Facebook για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα (22.04.2025).

Στην ανάρτησή του για τα μέτρα στήριξης ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ακόμη ότι «τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024 καταγράφουν μία σημαντική υπεραπόδοση της εθνικής οικονομίας και ένα πλεόνασμα στα δημόσια ταμεία».

«Ανακοινώνουμε σήμερα πρωτοβουλίες ύψους 1,1 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των εισοδημάτων, με ισχύ εντός του 2025. Γιατί ο στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι η συλλογική πρόοδος να μετατρέπεται, σταδιακά, και σε ατομική προκοπή», γράφει ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα, την επιστροφή ενοικίου και την αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

«Τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού για το 2024 καταγράφουν μία σημαντική υπεραπόδοση της εθνικής οικονομίας και ένα πλεόνασμα στα δημόσια ταμεία. Κάτι που σημαίνει ότι, με την προσπάθεια όλων, τα πήγαμε πολύ καλύτερα από όσο υπολογίζαμε», συμπληρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τηλεοπτικό του μήνυμα μετά την ανακοίνωση της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα, είναι μόνιμου χαρακτήρα και αφορούν την επιστροφή ενός ενοικίου στους ενοικιαστές κάθε Νοέμβριο, τη χορήγηση 250 ευρώ (καθαρά) σε 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους και ΑμεΑ κάθε Νοέμβριο και τη διάθεση επιπλέον 500 εκατ. ευρώ για δημόσια έργα και κοινωνικές δράσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζει περιοδείες στην περιφέρεια – Στο επίκεντρο η καθημερινότητα των πολιτών
Ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη ειναι να «ξανασυστηθεί» με τους πολίτες και να επικοινωνήσει το έργο και τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη του εισοδήματος και την ελάφρυνση των βαρών των πολιτών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1