Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης για τα Τέμπη: Την Παρασκευή, η Δημοκρατία μας απέδειξε τη δύναμή της – Η αστυνομία έκανε τη δουλειά της

Στην εβδομαδιαία ανάρτησή του ο πρωθυπουργός σημείωσε πως οι πολίτες ζήτησαν αλήθεια και δικαιοσύνη και δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει μια ασφαλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη μέχρι το 2027

Στις μεγάλες συγκεντρώσεις για τα Τέμπη αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανάρτησή του και μιλά για την μεγάλη δύναμη της Δημοκρατίας μας, ενώ δίνει «ραντεβού» στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τα μεγάλα συλλαλητήρια των Τεμπών και στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για το τραγικό δυστύχημα γράφοντας στην ανάρτησή του στο Facebook: «Την Παρασκευή, η Δημοκρατία μας απέδειξε τη δύναμή της. Είναι ένδειξη μεγάλης κοινωνικής ευαισθησίας ότι τόσοι συμπατριώτες μας, κάθε ηλικίας, επέλεξαν να βρεθούν στους δρόμους και στις πλατείες και με τρόπο ειρηνικό να εκφράσουν τα συναισθήματά τους».

«Οι πολίτες, τόσο αυτοί που διαδήλωσαν όσο και εκείνοι που πένθησαν αθόρυβα, ζήτησαν τα αυτονόητα: Αλήθεια και Δικαιοσύνη για τα θύματα. Ένα κράτος που να λειτουργεί, ώστε να μην ξανασυμβεί τέτοια τραγωδία. Ασφαλείς και σύγχρονες συγκοινωνίες που να αξίζουν στη χώρα.

Δεν θα σταθώ στους λίγους που προσπάθησαν να αμαυρώσουν τη μνήμη των νεκρών. Η αστυνομία έκανε τη δουλειά της με επαγγελματισμό, αποτρέποντας μεγαλύτερα επεισόδια και επέκταση της βίας. Η πατρίδα μας δεν θέλει να επιστρέψει στο χρεοκοπημένο χθες με τις διχαστικές πάνω και κάτω πλατείες» συνέχισε. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ σημειώνοντας: «Η τραγωδία αυτή δεν ήταν απλώς μια φρικτή συγκυρία, ούτε μόνο το τραγικό αποτέλεσμα ανθρώπινων λαθών. Και το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ το επιβεβαίωσε. Γι’ αυτό και ακούγεται ηχηρό το αίτημα για περισσότερα και πιο γρήγορα βήματα μπροστά στη λειτουργία του Κράτους μας. Μία πρόοδος που δεν μπορεί να μείνει στα λόγια.

Για τη Δικαιοσύνη: Κάνω ξανά έκκληση να την εμπιστευθούμε και να της επιτρέψουμε να κάνει τη δουλειά της ανεπηρέαστα. Σε ένα Κράτος Δικαίου αυτή και μόνο έχει την ευθύνη, το κύρος και τη δυνατότητα να φωτίσει μια υπόθεση που τόσο μας πλήγωσε. Ούτε τα κόμματα, ούτε τα λαϊκά δικαστήρια…

Για τα Τρένα: Το πόρισμα αποκάλυψε μια κατάσταση πολύ μακριά από αυτό που θέλουμε. Οι υποδομές μας οφείλουν να γίνουν σύγχρονες και ασφαλείς. Γιατί όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια δεν είναι αρκετά. Και το ξέρουμε.

Για το Κράτος συνολικά. Η Ελλάδα δεν μπορεί να λειτουργεί με ημίμετρα και αυτοσχεδιασμούς. Με ένα σύστημα που αντιδρά μόνο αφού έχει γίνει το κακό, που περιμένει τις κρίσεις για να κινητοποιηθεί. Η Πολιτεία έχει χρέος να προλαβαίνει, όχι να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις. Μία ευθύνη συλλογική, όμως πριν απ’ όλα δική μου».

Συνέχισε τονίζοντας πως: «Πρόκειται για μια αναμέτρηση που δίνω εδώ και 21 χρόνια στην πολιτική μου διαδρομή. Ξέρω ότι δεν θα κερδίσω κάθε μάχη. Όμως, είμαι αποφασισμένος να κερδίσουμε τον πόλεμο.

 

Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε. Από το 112 μέχρι το gov.gr, από την εξυγιάνση του ΕΦΚΑ μέχρι το νέο Κτηματολόγιο, από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέχρι τις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, έχουμε ξεπεράσει αντιστάσεις δείχνοντας στους πολίτες ότι ένα σύγχρονο κράτος που θα τους φροντίζει είναι εφικτό».

Τέλος, σημείωσε πως η Ελλάδα θα έχει μια ασφαλή σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη μέχρι το 2027: «To νέο σύμβολο αυτής της μάχης πρέπει να γίνουν οι Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι. Με σωστές υποδομές, νέους συρμούς, αυστηρούς κανόνες ασφαλείας που θα τηρούνται ευλαβικά. Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι το κυβερνητικό σχέδιο που ήδη ξεκίνησε να ολοκληρωθεί. Σίγουρα, όμως, ο πρώτος σταθμός του θα είναι μία άρτια και ασφαλής γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη έως το 2027. Και αυτό αποτελεί προσωπική δέσμευση.

Για να μην ξεχάσουμε τα Τέμπη. Αλλά και να μην τα ξαναζήσουμε ποτέ!

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Καλή Σαρακοστή».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Τον ελληνικό λαό εμπαίζουν εκείνοι που παρουσιάζουν ως «αποκάλυψη» κάτι που έχει απαντηθεί πριν από έναν χρόνο στη Βουλή
«Κόμματα έχουν μετατραπεί σε μηχανισμούς εργαλειοποίησης και παραπληροφόρησης για να αποκομίσουν πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη από μία εθνική τραγωδία»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές για τη Σύνοδο του Λονδίνου: Στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 6ης Μαρτίου οι όποιες δεσμευτικές αποφάσεις με τη συμμετοχή της Ελλάδας
Εκεί, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει τη θέση της Ελλάδας ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη για την άμυνά της
Το Μέγαρο Μαξίμου
Νίκος Παπαθανάσης κατά ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη: Εργαλειοποιούν και παραποιούν την πραγματικότητα πάνω στο τραγικό δυστύχημα
«Το τραγικό αυτό δυστύχημα δεν είναι και δεν πρέπει να γίνει πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης» επισημαίνει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης σε συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή
Γεραπετρίτης – Ρούμπιο: 45λεπτη συνάντηση σε θερμό κλίμα για ελληνοαμερικανικές σχέσεις και Ουκρανία
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε στον Μάρκο Ρούμπιο ότι ανεξαρτήτως της αντιπαράθεσης Τραμπ - Ζελένσκι, η Ευρώπη παραμένει πιστή σε μία δίκαιη και βιώσιμη λύση για την Ουκρανία
Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο Αμερικανός ομόλογός του, Μάρκο Ρούμπιο στην Ουάσινγκτον