Site icon NewsIT

Κυριάκος Μητσοτάκης για το εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις ευρωεκλογές: “Ε και;”

16.01.2014 | 23:33
Κυριάκος Μητσοτάκης για το εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις ευρωεκλογές: “Ε και;”

 Με τις αστικές συγκοινωνίες θα συνεχιστεί η αξιολόγηση των φορέων στο Δημόσιο όπως αποσαφήνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Πέρα από τις αστικές συγκοινωνίες οι οποίες τελούν υπό αξιολόγηση αλλά και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε πως όποιος φορέας αξιολογείται δεν σημαίνει και απαραίτητα πως θα υπάρξει μείωση προσωπικού σε αυτό τον φορέα. 

Για τους φορείς που θα καταργηθούν, δήλωσε πως οι συγκεκριμένοι φορείς είτε έχουν ολοκληρώσει το έργο τους είτε το έργο τους μπορεί να καλυφθεί από κάποια άλλη δημόσια υπηρεσία. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό στο μέλλον θα υπάρξουν και νέοι φορείς του δημοσίου που θα καταργηθούν. 

Για τους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν τεθεί ή θα τεθούν σε διαθεσιμότητας και δεν θα απορροφηθούν, διευκρίνισε πως οι συγκεκριμένοι θα απολυθούν, ενώ όπως έκανε γνωστό υπάρχουν περίπου 70 ανακλήσεις διορισμών στη δημοτική αστυνομία εξαιτίας πλαστών πιστοποιητικών. 

Αναφερόμενος στη μονιμότητα στο δημόσιο, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε πως είναι αντίθετος με αυτή τη μορφή που έχει τώρα λέγοντας επίσης πως η μονιμότητα έκανε κακό στο δημόσιο. 

Φυσικά ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, λέγοντας χατρακτηριστικά “ε και;”. Και συνέχισε λέγονυτας πως πουθενά στο Σύνταγμα δεν ορίζεται πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών συνιστά και υποχρέωση της χώρας να προχωρήσει σε εθνικές εκλογές. 

Μάλιστα, εμφανίστηκε βέβαιος πως η κυβέρνηση θα αντέξει, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Κάρολου Παπούλια εμφανίστηκε βέβαιος πως θα ολοκληρώσει κανονικά τη θητεία του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Και ο Μητσοτάκης selfie!

Μητσοτάκης: Από τον ΕΟΠΥΥ οι απολύσεις το 2014

Τρεις μέρες μετά κατάλαβαν την γκάφα τους και έβαλαν στο ΦΕΚ για τον ενιαίο φόρο ακίνητων τον… σωστό Μητσοτάκη!

Υπουργική απόφαση για κάλυψη, μέσω κινητικότητας, θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version