Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανάπτυξη έχει νόημα όταν μεταφράζεται σε θέσεις εργασίας και καλύτερους μισθούς

Με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης spoil-αρει την… αυριανή (07.09.2024) ομιλία του στη ΔΕΘ.

Ρυθμό ανάπτυξης 2,3% παρουσίασε η ελληνική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε tweet του μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ τόνισε ότι για να έχει νόημα αυτό, πρέπει να υπάρχουν θέσεις εργασίας και καλύτερη μισθοί.

Και ουσιαστικά έδωσε… spoiler για όσα θα πει αύριο στην ομιλία του στη ΔΕΘ.

«Θέλω να μοιραστώ σήμερα κάποια ενθαρρυντικά νέα που έρχονται από την Eurostat, σύμφωνα με την οποία η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο», έγραψε αρχικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Και πρόσθεσε: «Όμως η ανάπτυξη για να έχει νόημα πρέπει να μεταφράζεται σε ακόμα περισσότερες, καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, ενίσχυση διαθέσιμου εισοδήματος και μείωση των ανισοτήτων.

 

Περισσότερα στην αυριανή μου ομιλία στη ΔΕΘ».

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ