Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανεργία έπεσε στο 9,6% τον Ιούνιο, αύξηση των απασχολούμενων κατά 400.000

Την πτώση που κατέγραψε η ανεργία τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σχολιάζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook, το απόγευμα της Τετάρτης (31.7.24).

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι τα στοιχεία για πτώση της ανεργίας στο 9,6% τον Ιούνιο από 10,3% τον Μάιο δείχνουν ότι «οι στοχευμένες πολιτικές μας έχουν θετικά αποτελέσματα». 

Και υπογραμμίζει πως στόχος είναι η σύγκλιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλα τα επίπεδα, στους μισθούς, την ανεργία και την ποιότητα ζωής.

«Τελευταία ημέρα του Ιουλίου σήμερα και θα ήθελα να κλείσω τον μήνα με ένα πολύ θετικό νέο. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία στην πατρίδα μας τον Ιούνιο έπεσε στο 9,6%, από 10,3% τον Μάιο. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον αντίστοιχο μήνα του 2009! Σε σχέση μάλιστα με τον Ιούνιο του 2019 η πτώση της ανεργίας ανέρχεται στις 8 ποσοστιαίες μονάδες, 9,6% από 17,5%».

«Και παράλληλα έχουμε αύξηση των απασχολούμενων κατά 400.000. Θέλω επίσης να παραθέσω κάποια πιο συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία θεωρώ ότι έχουν τη δική τους σημασία. Η ανεργία των γυναικών έχει πέσει 2,2 μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023, ενώ αντίστοιχα η ανεργία των νέων έχει πέσει κατά 2 μονάδες. Στοιχεία που δείχνουν ότι οι στοχευμένες πολιτικές μας έχουν θετικά αποτελέσματα».

«Φυσικά δεν επαναπαυόμαστε. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Στόχος μας είναι η σύγκλιση με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα: στους μισθούς, στην ανεργία, στην ποιότητα ζωής. Και αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε.

Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αποφασίζει το απόγευμα η επιτροπή δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ για την Κατερίνα Μπατζελή – Τρεις μήνες διαγραφή η πιθανότερη εκδοχή
Από την απόφαση που θα λάβει η επιτροπή δεοντολογίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η κατάσταση που θα επικρατήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Η Κατερίνα Μπατζελή
Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ο Χρήστος Σπίρτζης για να ερευνηθεί η εμπλοκή του στην τραγωδία των Τεμπών
Ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε ωστόσο ότι δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα του Χρήστου Σπίρτζη, λέγοντας ότι το αίτημα τον τιμά «αλλά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί λόγω του κανονισμού της Βουλής»
Ο Χρήστος Σπίρτζης
Δημήτρης Παπαστεργίου: «Έρχεται παραγωγή τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα, ξεκίνησαν οι εξ’ αποστάσεως μαρτυρίες και ανακρίσεις»
«Αποκτάμε με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να μπορούμε να παράγουμε Τεχνητή Νοημοσύνη εδώ. Σ’ ένα χρόνο θα είναι έτοιμο» λέει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου
Kυριάκος Μητσοτάκης: Νέος εξωδικαστικός μηχανισμός με 6 πρωτοβουλίες που διευρύνουν την περίμετρο και στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης
«Σχεδόν 33,5 χιλιάδες δανειολήπτες πέτυχαν ''κούρεμα'' έως 30% στις οφειλές τους και νέα ρύθμιση για την αποπληρωμή τους έως 26 χρόνια», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου